AKTUALITY  

2011-2012

šk.rok 2010-2011 zde; 2009-2010 zde; 2008-2009 zde; 2007-2008 zde; 2006-2007 zde

 

Informace pro rodiče prvňáčků nastupujících do naší školy 3.9.2012


O co jde? (VIII. 2012)

Zachytili jsme partu spiklenců, kteří na nový školní rok připravují nějaké překvapení. Ale jaké? (Někde na stránkách lze najít cestu k čitelnějším obrázkům.)


Dramatizace pohádky (18.6.2012) aktualizace - přidáno video

Pod vedením paní knihovnice Slavíkové splnili prvňáčci poslední úkol z projektu Už jsem čtenář. Podívejte se, jak si po vyslechnutí pohádky Brémští muzikanti rozdělili herecké role a celou si ji sami zahráli! A co dál? No přece pasování na opravdové čtenáře králem z Písmenkové země.

Video je dostupné na webu devítky ►►►

Co budeme dělat o prázdninách (VI.2012)

Videa o prázdninových plánech

Videa jsou dostupná na webu devítky ►►►

Děti z MŠ na zahradě (29.6.2012)

Naši nejmenší se museli před prázdninami rozloučit se svou oblíbenou zahradou.

Video je dostupné na webu devítky ►►►

Poslední školní den (29.6.2012)

Školní časopis vyhlašoval výsledky soutěže, předávalo se vysvědčení a loučili jsme se s páťáky...

Šéfredaktor časopisu vyhlásil výsledky celoroční soutěže našeho školního časopisu. Největší vědomosti prokázal Pavel Zejda, na druhém místě skončil Hynek Bican a třetí místo obsadila Vendula Fučíková. Redaktoři časopisu děkují všem za účast a těší se za rok na další vědomostní klání.

Neupravené foto k životopisu (VI. 2012)

Fotili jsme se, abychom snímek přidali k životopisu. Snímek na způsob průkazkové fotografie, takovou fotografickou bustu. Pokud bude na fotografii příliš prostoru, ořízneme ji ve fotoeditoru. No, ořez, ten umíme, ale přidělat kus hlavy či ramen, to už nee... ;-)

Sběr papíru - stav k 29.6.2012

konečné výsledky

 

Nejlepší sběrači byli odměněni poukázkou na nákup knih, nejpilnější třída dostala dort.

 

Vycházka do přírody (28.6.2012)

Předposlední den školního roku jsme už v lavicích netrávili. Při příjemně stráveném dopoledni nám dělalo společnost sluníčko, dobrá nálada a vůně na ohni opečených buřtů.

Atletický turnaj (27.6.2012)

Podrobnosti budou doplněny

Výlet do Brna - 8. ročník (27.6.2012)

Podívejte se s námi do Brna – prošli jsme kapucínskou hrobku a děsili se mumií, osahali jsme si orloj a jeho skleněnou kuličku, navštívili kasematy s vynikajícím průvodcem a viděli mnoho dalšího. Brno bylo slunné a přátelské, tož zase někdy...


Výlet do Telče: 4. - 6. ročník (20.6.2012)

Do Telče se vydaly děti  ze 4., 5. a 6. ročníku. Po prohlídce zámeckého parku, kde se posilnily, navštívily výstavu hereckých kostýmů, které měli na sobě herci v pohádce Z pekla štěstí. Tato pohádka se natáčela v telčském zámku a na náměstí. Potom obdivovaly a snažily se rozluštit hlavolamy v Telčském domě. Tam zhlédly i výstavu soch. Výlet zakončila vyhlídková jízda vláčkem.

Výlet do Slavonic - 7. ročník (20.6.2012)

Přestože jsme necestovali daleko, i okolí blízkých Slavonic nás překvapilo. Navštívili jsme zajímavá místa (muzeum československého opevnění z let 1935-1938, zaniklou středověkou osadu Pfaffenschlag, muzeum samorostů v hájovně pana Tůmy). Odměnou za dopolední pěší putování nám byla pizza, zmrzlina a výhled ze slavonické věže.


Výlet do Slavonic - Šikulové (18.6.2012)

Nevíte, jak se dostat do Slavonic na zmrzlinu? Jako děti z kroužku Šikulka – autobusem, pěšky, vlakem! A ještě přidáváme několik fotografií z našich jarních schůzek.


Exkurze na dačické učiliště (15.6.2012)

V rámci závěrečných zkoušek na zemědělském učilišti jsme navštívili výstavu výrobků, které zhotovili kuchaři a cukráři SOUZ v Dačicích. Radost nám udělali naši bývalí žáci Linda Haškovcová a Alan Nakládal, kteří se v konkurenci rozhodně neztratili.

Lehkoatletické závody - Dačice (14.6.2012)

Naši atleti a atletky se vydali na dačické závody, kde vybojovali třetí místo mezi venkovskými školami.


Fotografování na závěr školního roku (V.-VI.2012)

Čekali jsme, až na nás přijde řada, nebyli jsme ještě úplně připraveni, ale už nás fotografovali... Přesto vypadáme dobře, ne? ;-)


Návštěva Horáckého divadla (12.6.2012)

Terasa – toť název hry, která byla zajímavá, vtipná a trochu i záhadná. Vše (divadlo, cesta autobusem i počasí) se vydařilo nad očekávání, takže za rok na viděnou!


Ukončení plaveckého výcviku (11.6.2012)

Žáci 3.a 4. ročníku úspěšně dokončili plavecký kurz v jindřichohradeckém bazénu.

Video je dostupné na webu devítky ►►►


Exkurze na skládku (7.6.2012) aktualizace

Stejně jako v předchozích letech jsme navštívili skládku firmy .A.S.A. Dačice, s.r.o., v Borku u Dačic. Slunné počasí, erudovaný průvodce, žádný úraz – tak co si více přát?

Akce se uskutečnila díky finanční podpoře Krajského úřadu Jihočeského kraje.

Dojmy účastníků jsou dostupné na webu devítky, video nebude ►►►


Den dětí - sportovní turnaj druhého stupně (1.6.2012)

Svůj svátek slavily děti na 2. stupni sportem. Sice chtěly do přírody, ale počasí ukázalo svou převahu. Sladkosti a sport – to byla naše oslava.


Beseda se včelařem (31.5.2012)

Na hodinu přírodopisu žáci 6. ročníku pozvali pana Bauera z Panenské. Povídal jim o svém koníčku, kterým je včelaření, jemuž se věnuje více než 40 let. Děkujeme za poutavé a poučné vyprávění.

Výlet do Houbového parku (30.5.2012)

Ve středu se vydaly děti z MŠ a 1. – 3. ročníku do Houbového parku – ráje skřítků a muzea fosílií. Cesta byla dlouhá, ale dočkali jsme se. Zjistili jsme spoustu zajímavostí z muzea fosílií. Měli jsme možnost sáhnout si pro štěstí např. na mamutí zub a zkamenělinu trilobita. Potom jsme úspěšně plnili zábavné úkoly z dinosauří a skřítkové stezky. Za splněné úkoly jsme dostali pěkné dárečky na památku. Na závěr jsme tvořili ve výtvarné dílničce magnetky na lednici a zhlédli příběh o dinosaurech. Cesta zpět neuvěřitelně utekla. Domů jsme se vraceli nadšení z nových zážitků a s batůžky plnými dárečků pro rodiče.


Sokolníci (29.5.2012) aktualizace - video

V úterý proběhlo setkání s dravci: krkavec Ferda, raroh Richi, výr Kuba, káně Luci a orel Bohouš nám předváděli své umění. Věřili byste, že nejchytřejší z nich je jednoznačně krkavec?

Video je dostupné na webu devítky ►►►


Na úřadu práce (23.5.2012) aktualizace

Dne 23.5. se žáci 8.ročníku zúčastnili programu „Volba povolání“, který každoročně nabízí ÚP v J. Hradci. Dozvěděli se zde mnoho důležitých a zajímavých informací o současné situaci na trhu práce a o oblasti přijímacího řízení na SŠ. Každý měl možnost absolvovat nabízené strukturované testy zájmů a vytisknout si výsledky. Domů si žáci odnesli i spoustu tištěných materiálů vybraných dle svého zájmu.

Přidány postřehy jednotlivých účastníků - dostupné na webu devítky ►►►


MŠ - poprvé na zahradě (22.5.2012)

Pan školník vrátil dřevěné hračky na jejich místo, posekal trávu a připravil pískoviště - a tak se naši nejmenší mohli vypravit na školičkovou zahradu. Podívejte se, jak se jim tam líbilo!


Dopravní soutěž mladých cyklistů – okresní kolo (17.5.2012)

V Jindřichově Hradci se družstvo starších žáků utkalo s chladným počasím a silnými soupeři. Trestné body jim tentokrát stačily na umístění ve druhé polovině startovního pole. Ale nasbírané zkušenosti a zážitky? Poučné a velmi cenné do budoucna.


O štít města Dačice (16.5.2012)

Žáci druhého stupně se vypravili reprezentovat naši školu v atletickém víceboji na závod v Dačicích. Nejlépe si vedly Míša a Katka, Dominikovi finále uniklo jen díky neúspěchu v losu (ten určil finalistu ze tří závodníků se stejným časem).


McDonald's Cup (9.5.2012)

Žáci 4. a 5. ročníku se zúčastnili okresního kola v malé kopané. I přes snahu nepostoupili ze skupiny do dalších bojů.


Zahájení plaveckého výcviku (7.5.2012)

Třeťáci a čtvrťáci poprvé vyrazili do plaveckého bazénu v Jindřichově Hradci.


Projekt "Už jsem čtenář - Knížka pro prvňáčka" (IV. 2012)

O pohádkách

Za prvňáčky přijela z Dačic paní knihovnice Miloslava Slavíková. V místní knihovně si vyprávěli o pohádkách: jak vznikly, kdo je sepsal, vydal, ilustroval. Na závěr dětem přečetla výchovnou pohádku o tom, jak se máme starat o knihy. V další hodině si děti zahrály na ilustrátory pohádky o létajícím koberci.

Vyrábíme si pohádkovou knížku

Před velikonočními prázdninami splnili prvňáčci další úkol z projektu Už jsem čtenář. Vyráběli si svoji vlastní „knížku“ plnou známých postaviček z Večerníčků Václava Čtvrtka a jiných pohádek. Bez pomoci paní učitelky správně přečetli a přiřadili k obrázkům jejich jména. Po vybarvení byli všichni na své dílo náležitě pyšní!


Pernštejni - gotika (4.5.2012)

Gotika názorně prostřednictvím skupiny Pernštejni. Někteří si i zahráli a nejlepší – Lukáš – byl pasován na rytíře.


Dopravní soutěž mladých cyklistů (3.5.2012)

Osm našich cyklistů se vypravilo do Dačic. Ti mladší jeli spíše sbírat zkušenosti a přesvědčit se, že přípravu není radno podceňovat. Čtveřice žáků osmého ročníku potvrdila, že loňský úspěch v dopravní soutěži nebyla náhoda. Jejich družstvo se opět umístilo na krásném druhém místě a mezi jednotlivci byl Hynek druhý a Honza třetí!


Den Země - druhý stupeň (30.4.2012)

Pod taktovkou osmáků proběhla akce pro matičku Zemi. Nejdříve jsme se bavili u soutěží, poté jsme se snažili uklidit Staré Hobzí od volně ležících odpadků. Planetu Zemi tímto asi nezachráníme, ale snad naše snaha nebyla marná.

Den Země - první stupeň (27.4.2012)

Umíme třídit odpad? Teorii jsme načerpali ve školních lavicích a prakticky si vše vyzkoušeli na hřišti za školou. Zábavnou formou her a úkolů jsme si připomněli Den Země. Dokonce už i víme, kam s nebezpečným odpadem.


Astronomická olympiáda (25.4.2012)

Jak je už jejich dobrým zvykem, 2 žáci naší školy se stali úspěšnými řešiteli korespondenčního kola Astronomické olympiády. V rámci Jihočeského kraje se umístili na pěkném 7. a 8. místě. Míšo a Lukáši, děkujeme za příkladnou reprezentaci školy.

Obrázky na sklo - školní družina (24.4.2012)

Podrobnosti budou doplněny.


Práce s videem - 7. ročník (IV. 2012)

V hodinách informatiky jsme pracovali s HD kamerou a mobilním telefonem. Záznam z druhého zařízení jsme nastříhali, upravili a dva nejlepší produkty vám přinášíme.

Video je dostupné na webu devítky ►►►

Umíme zachránit! (20.4.2012)

Opět u nás na návštěvě studentky Střední zdravotnické školy z Jindřichova Hradce coby záchranářky. Akce rozhodně zajímavá, poučná, prostě do života. A abychom nezapomněli – Zuzanko, děkujeme. (Pokud nevíte, tak Zuzka je naše bývalá žačka a její vzkaz je na twittru.)

Něco naleznete i na twitteru


☼ ☼ ☼ Zajímavosti o Velikonocích můžete najít na webu devítky ►►►

Velikonoce - 8. ročník (IV. 2012)

Podívejte se na velikonoční animace a obrázky.

ANIMACE ZDE |

Velikonoce - 7. ročník (IV. 2012)

Podívejte se na velikonoční animace a obrázky.

ANIMACE ZDE |

Velikonoce - 6. ročník (IV. 2012)

Podívejte se na velikonoční animace a obrázky.

ANIMACE ZDE |

Velikonoce - 5. ročník (IV. 2012)

Podívejte se na velikonoční obrázky (vytvořeno v programu Malování).


Projekt: Jaro, Velikonoce - 2. a 3. ročník (4.4.2012)

Poslední den před prázdninami jsme si povídali o příchodu jara a o hlavním jarním svátku – Velikonocích. Připomněli jsme si rozdíly mezi jednotlivými ročními obdobími, zopakovali znaky jara, hádali rostliny a ptáky, naučili jsme se básničku a písničku doprovázenou nástroji a tanečkem...Vysvětlili jsme si význam Velikonoc a „barevný“ Pašijový týden. Na závěr jsme si nakreslili veselý obrázek pro radost – symboly Velikonoc - a šťastně se rozprchli domů.

Výuka - 2. a 3. ročník, 4. a 5. ročník, angličtina 4. ročník (III. a IV. 2012)

Podrobnosti budou doplněny


Velikonoční sportovní turnaj - první stupeň (4.4.2012)

Děti z 1. stupně si vyzkoušely svou sportovní zdatnost na velikonočním turnaji. 1.- 3. ročník se utkal ve vybíjené. 4. a 5. ročník změřil své síly v pětiboji.

Velikonoční sportovní turnaj - druhý stupeň (3.4.2012)

Nacvičili jsme si rychlé úprky – před pomlázkou, nebo s pomlázkou – ve formě kapitánské vybíjené a netradičně ve střídané a obíhané v ping-pongu. Zdařilá akce v režii osmáků.

Velikonoce ve školní družině (3.4.2012)

Na Velikonoce a svátky jara se připravují i děti ve školní družině tak, že si malovaly kraslice. Chlapci se těší, až budou moci koledovat a děvčata je obdarují vlastní kraslicí. Přejeme vám příjemné velikonoční svátky!


Projekt Už jsem čtenář – Knížka pro prvňáčka (březen 2012)

Žáci 1. ročníku se i letos zapojili do celorepublikového projektu, který má za cíl podpořit zájem dětí o pravidelnou četbu, o společné čtení s rodiči, návštěvy knihovny a o knihy vůbec. Od začátku března do května se děti zúčastní několika akcí a odměnou jim bude knížka od spisovatele Miloše Kratochvíla Komu patří škola, která byla napsána výhradně pro účastníky tohoto projektu.

Akce v březnu:

Návštěva Městské knihovny Dačice

Několika fotkami se vracíme k naší návštěvě Městské knihovny Dačice, kde se dětem po besedě se spisovatelem panem Lebedou věnovala paní knihovnice Slavíková. Řekla prvňáčkům základní informace o knihovně a přečetla jim pohádku. (již zveřejněné fotografie zde)

Jéé, já už čtu!

Děti nosí do školy průběžně knihy, ze kterých jim doma čtou rodiče, ale někteří si v nich už začínají číst sami! Ostatní spolužáky seznámí s jejich obsahem a ilustracemi a samy nebo za pomoci paní učitelky přečtou krátkou ukázku. O přestávkách rádi využívají čtenářský koutek s dětskými časopisy.

Moje první cesta do místní knihovny

V pátek ráno jsme se vydali na naši první cestu do hobezské knihovny. Paní knihovnice Brunnerová seznámila děti s chodem knihovny a s pravidly půjčování. Prvňáčci jí za to předvedli své čtenářské dovednosti a od knížek se nechtěli odtrhnout!


Beseda s PČR (27.3.2012)

Je tady policie! Ne, žádný strach, nic jsme nevyvedli. Ale sešel se rok s rokem a opět nás navštívil nadpraporčík Daniel ze slavonického oddělení. Beseda byla zajímavá, především názorné pomůcky a techniky se setkaly s obrovským zájmem žáků. Podívejte se i vy ...


Klokan - předání cen (20.3.2012)

Na prvním i druhém stupni hodnotili výsledky matematické soutěže.

2. a 3. ročník v MMaG Dačice (21.3.2012)

Ve středu jsme se vypravili do dačického muzea, abychom přivítali příchod jara výstavou „Šikovné ruce“. Nahlédli jsme do tvorby šikovných dětí i dospělých, inspirovali se krásnými výrobky a zajímavými technikami. Výlet jsme zakončili procházkou v zámeckém parku a spokojeně hurá domů!

Předjaří v 1. ročníku (II. - III. 2012)

Než jsme se vydali pozorovat probouzející se přírodu na první jarní vycházku, učili jsme se o ní v prvouce, malovali její obrázky, lepili.


MŠ na vycházce (20.3.2012)

Naši nejmenší se vydali na lov. Sumců. Podle legend jsou schopni dorůst takové velikosti, že spořádají i pána tvorstva. Ale tenhle ještě ne, tak byl srdnatými lovci ušetřen a může spokojeně nabývat na velikosti! ;-)

Matematický klokan (16.3.2012)

A opět s KLOKANEM! Nebyli jsme v Austrálii, ale v učebně matematiky a roztáčeli jsme svoje mozkové závity nad matematickými úlohami. (web soutěže je zde)


Beseda v knihovně (9.3.2012)

Z prvňáčků se stávají čtenáři, a proto se dnes vydali do knihovny v Dačicích. Tam se v rámci projektu Knížka pro prvňáčka zúčastnili besedy se spisovatelem dětských knih panem J. Lebedou. Vyprávění o přírodě i čtení z knížky Pohádky skřítka Medovníčka se dětem moc líbily. Po besedě si ještě s paní knihovnicí prohlédly opravdovou knihovnu a poslouchaly pohádku o kuně.


Twitter (7.3.2012)

Sice na něj nebudeme přispívat pravidelně, ale dneska jsme se snažili.

 


Recitační soutěž - okresní kolo (29.2.2012)

Děti naší školy se zúčastnily okresního kola soutěže v recitaci. Dne 29. 2. 2012 přednesly své básničky v Jindřichově Hradci před porotou a ostatními dětmi z jiných škol. I když se naši recitátoři snažili o co nejlepší výkon, do krajského kola postoupily děti z jiných škol.

Recitační soutěž (21.2.2012)

V úterý se konala na 1.stupni recitační soutěž. Děti, které vyhrály třídní kolo, přednesly své básničky spolužákům. Paní učitelky na závěr soutěž vyhodnotily a vybraly nejlepší recitátory, kteří budou naší školu reprezentovat v okresním kole v Jindřichově Hradci. Soutěže se účastnili i žáci 1.ročníku, kteří do okresního kola jet ještě nemohou, ale jejich snaha byla odměněna pochvalou.


Navštívili nás "ONI" (II. 2012)

Během jarních prázdnin zavítala do naší školy vesmírná návštěva. Na prvním stupni zanechala obrázky na zdech. Jak se vám jejich výtvory líbí? Odkudpak asi jsou?

Video je dostupné na webu devítky ►►►


Karneval v mateřské škola (10.2.2012)

Také naši nejmenší zažili karnevalové veselí. Po předvedení masek a rozhodování, která je ta nejlepší, následovaly soutěže a hry, dostalo se i na sladké dobroty.

Karneval ve školní družině (10.2.2012)

Ve školní tělocvičně slavily masopust děti z družiny. Čekalo je odpoledne plné her, soutěží, tance a zábavy.

Video je dostupné na webu devítky ►►►


Pololetní vysvědčení - 7. ročník (I. 2012)

Podívejte se na animace, které byly vytvořeny těsně před dnem D.


Výtvarná výchova a zimní vycházka (30.1.2012)

Zima a její podoby jsou častým námětem výtvarných děl, ani my nemůžeme zůstat pozadu.

Foto-video je dostupné na webu devítky ►►►


Divadelní představení (24.1.2012)

Již potřetí k nám zavítal skvělý divadelní soubor Divadélko pro školy z Hradce Králové. Pro děti ze školky a 1. - 4. ročníku byla připravena Africká pohádka - o zvěrolékaři v Africe. Děti z 5. - 8. ročníku se tentokrát nasmály s ukázkami z děl V+W.


Výuka na prvním stupni (I. 2012)

Prohlédněte si fotografie z výuky na prvním stupni, ke kterým jsme přidali i několk snímků ze dne otevřených dveří


Zápis do 1. ročníku (19.1.2012)

Už brzy z nás budou školáci, dneska jsme k tomu udělali první krok.

Video je dostupné na webu devítky ►►►


Návštěva předškoláčků v 1. ročníku (11.1.2012)

Týden před zápisem přišli na návštěvu do 1. ročníku předškoláci z MŠ Staré Hobzí a z MŠ Báňovice. Nejdřív sledovali prvňáčky při výuce, prohlédli si jejich školní pomůcky a vyzkoušeli si tabuli obyčejnou i tu „neobyčejnou“. Po přestávce si v doprovodu školáků prohlédli školní jídelnu, družinu a tělocvičnu. Při odchodu si vyměnili drobné dárky. Na viděnou u zápisu!


Anglický jazyk - 4. ročník (XII. 2011) - aktualizace - video

V cizím jazyce jsme se zabývali zvířaty ze ZOO a nacvičovali scénku o přepadení banky! ;-)

Video je dostupné na webu devítky ►►►


Sběr papíru

Nebýt pohodlný a třídit odpad! Zatím jsme se dali na papír a vy se můžete podívat na průběžné výsledky.

 


V Á N O C E  2011

Sledujte i web devítky - videa

Vánoční pásmo prvního stupně (20.12.2011)

Krásný vánoční program žáků 1. - 5. ročníku.

Video je dostupné na webu devítky ►►►

Vánoční besídky - 1. a 2. stupeň (22.12.2011)

Děti z prvního stupně měly své besídky tak jako každoročně podle tříd/ročníků.
Protože nemáme 9. ročník a osmáci se organizace vánoční besídky pro 2. stupeň rádi vzdali, proběhly besídky pouze v jednotlivých třídách. A povedlo se!

první stupeň  druhý stupeň

Vánoční dílny - 1. a 2. stupeň (XII. 2011) - aktualizace

Děti z prvního i druhého stupně vyráběly vánoční předměty pro každoroční trh.

první stupeň ŠD a výtvarný kroužek | Video je dostupné na webu devítky ►►►

druhý stupeň hledejte u data 18.11.2011


Vánoční dárky (20.12.2011) - aktualizace

V hodinách informatiky připravili žáci 5. - 8. ročníku svým třídním učitelkám vánoční dárek. 6. a 8. ročník kalendář, 7. ročník video s vlastním vánočním příběhem, 5. ročník videopřání a nějakou tu koledu. Šesťáci v kalendáři zachytili jednotlivé měsíce, osmáci známé osobnosti vážné i populární hudby.

  Videa 7. a 5. roč. jsou dostupná na webu devítky ►►►

Přidáno video 5. ročníku

Vánoční sportovní turnaj (21.12.2011)

Tradiční vánoční sportovní turnaj proběhl tentokrát v režii sedmáků. Házenou i fotbálek si všichni užili. Speciální poděkování pro Petru Navrátilovou jako hlavní sudí.


Vánoční pásmo, Vánoční trh (20.12.2011) - aktualizace

Děti z prvního stupně si připravily krásný vánoční program - prvňáčci se představili jako čertíci a vločky, druháci a třeťáci jako Staročeši, čtvrťáci a páťáci sehráli Živý Betlém. V druhé části si všichni zúčastnění mohli nakoupit vánoční předměty, které menším dětem pomáhali vyrobit i žáci druhého stupně.

Video je dostupné na webu devítky ►►►


Výtvarná výchova a matematika - 2. a 3. ročník; Anglický jazyk - 4. ročník (XII. 2011)

Vytvářeli jsme vánoční předměty - jmenovky na dárky, andělíčky a prostřihovánky na okna. V matematice jsme počítali do sta a pracovali na interaktivní tabuli.

V cizím jazyce jsme se zabývali zvířaty ze ZOO a nacvičovali scénku o přepadení banky! ;-)

2. a 3. roč.   4. roč. ||| Video je dostupné na webu devítky ►►►


Vánoční nadílka ve školní dužině (16.12.2011)

I do školní družiny už donesl Ježíšek dárky.

Video je dostupné na webu devítky ►►►


Nadílka v mateřské škole; Nácvik na besídku (14. a 15. 12.2011) - aktualizace

Ježíšek přinesl dětem dárky do školky trochu dříve. Můžete se podívat na fotografie i na video.

V podvečer čeká naše nejmenší besídka s rodiči. Dopoledne ještě pilně trénovali. Máme fotografie, video připravujeme.

 

Nadílka + Nácvik menších a větších dětí - videa jsou dostupná na webu devítky ►►►


Vánoční přípravy ve ŠD (12.12.2011)

Také ve školní družině se chystají a těší na Vánoce!


Nácvik na vánoční besídku - mateřská škola (28.11.2011) - aktualizace

Video je dostupné na webu devítky ►►►

Mikulášské odpoledne v 1. ročníku (2.12.2011)

Nejmladší školáci si nacvičili pásmo čertovských a mikulášských básniček a jako publikum si přivedli v pátek odpoledne do školy své rodiče, prarodiče, mladší i starší sourozence. Po vystoupení se s chutí pustili do společného vyrábění Mikulášů s nůší a kornoutů s anděly a čertíky, aby měli v pondělí kam dát všechny ty dobroty. A protože někteří už tuší, že s čerty nejsou žádné žerty, slepili pro ně raději i pěkně dlouhé papírové řetězy!

Mikulášská nadílka (2.12.2011)

Žáci 8. ročníku si připravili tradiční akci. Potěšili s ní nejenom děti v mateřské a základní škole, ale zašli i za paními kuchařkami, navštívili obecní úřad. Naštěstí nikdo neskončil v čertovském pytli, a tak máme všichni šanci se do příštího roku polepšit!


Nácvik na vánoční besídku - mateřská škola (28.11.2011)

Starší děti ze školky nacvičují na vánoční besídku. Jsou moc šikovné, jen by potřebovaly, aby se jim více vyhýbaly nemoci.

 Video je dostupné na webu devítky ►►►


Kroužek "Výtvarná dílna" (24.11.2011)

Žákyně 6.- 8. ročníku se opět sešly na výtvarném kroužku. Dokončily malbu hedvábných obrázků a příště se chystají proniknout do tajemství drátkování a výroby keramického šperku.

 


Vánoční dílna druhého stupně (18.11.2011) - aktualizace

Video je dostupné na webu devítky ►►►

 

Podzim (XI. 2011)

Ve výtvarné výchově se žáci 2. a 3. ročníku loučili s podzimem. Podívejte se, co vše vytvořili.

 


Projekt "Ahoj písmenka" (18.11.2011)

Prvňáčci si dnes dvě hodiny hráli s dvanácti písmenky, která už znají: hledali je, lepili, modelovali, malovali a přitom z nich skládali slova a první věty. Odměna byla sladká!

 


Sportovní den prvního stupně (18.11.2011) - aktualizace

Žáci 4. a 5. ročníku si připravili obtížnou překážkovou dráhu, která prověřila jejich sportovní zdatnost. Každý si dráhu proběhl dvakrát, aby měl možnost opravit chyby. Žáci 1. - 3. ročníku zdolávali dráhu méně obtížnou, ale o to hlasitěji ostatním fandili. Sladké medaile vítězům i čokoládová cena útěchy udělaly za sportovním dopolednem hezkou tečku.

 Vyhlášení vítězů 1. a 2.roč. Video je dostupné na webu devítky ►►►

Vánoční dílna druhého stupně (18.11.2011)

Podrobnosti budou doplněny

Video je dostupné na webu devítky ►►►


Kroužek "Šikula" (X.-XI. 2011)

Děti z 1. – 3. ročníku se každé pondělí schází v kroužku Šikulka. Podívejte se, co všechno už dokázaly vyrobit.

 

Podzim v mateřské škole (X.-XI. 2011)

Léto skončilo, ale podzim také není špatný, jen by mohl šetřit s mlhou a plískanicemi. ;-)

Podívejte se, jak jsme si vyzdobili školku a jak jsme pouštěli draka.

 

Vítání občánků (13.11.2011)

Svůj program si na tuto slavnostní akci připravily děti z mateřské školy.

 


Akce pro seniory

Akce pro seniory - 1. ročník (13.11.2011) - nové

V neděli jsme předvedli, co jsme nacvičili.

Akce pro seniory - 1. ročník, nácvik (11.11.2011) - aktualizace

Zatím pouze nacvičujeme, ale v neděli to rozbalíme! :-)

 Video je dostupné na webu devítky ►►►

Výuka - 2. a 3. ročník (8. a 11.11.2011) - aktualizace

Byli jsme se podívat na český jazyk a prvouku - děti recitovaly, četly, malovaly, poslouchaly hudbu, plnily různé úkoly...

 Video je dostupné na webu devítky ►►►

Výzdoba (XI. 2011)

Podívejte se na část výzdoby, která je ve společných prostorách školy.

 


Děti z MŠ Písečné v naší škole (9.11.2011)

V prvním ročníku jsme přivítali milou návštěvu – děti z MŠ v Písečné. Sedm předškoláků sledovalo školní výuku. Potom si sami vyzkoušeli některé své dovednosti, práci na interaktivní tabuli a zazpívali nám anglickou písničku. Před odjezdem jim prvňáčci ještě ukázali školní pomůcky, sešity i aktovky a navzájem si vyměnili drobné dárky.

 

Výuka v 1. ročníku (17.10.-9.11.2011)

Pracovní činnosti a výtvarná výchova – to nás baví!

 


Návrh dětského hřiště - žáci celé školy (X. 2011)

Na podporu žádosti o dotaci na stavbu dětského hřiště nakreslili žáci mateřské i základní školy své představy, jak by hřiště mohlo vypadat. Kreslili ručně i pomocí PC. Nejlepší výtvory jsme v papírové i digitální verzi odevzdali panu starostovi, aby je podle předchozí dohody přiložil k žádosti o dotaci. Doufáme, že i díky dětským kresbám žádost uspěje! :-)

Vy se můžete podívat na kresby vytvořené v počítači.

 


Halloween -  2., 3. a 4. ročník (30.10.2011) - aktualizace

Tak nám tenhle cizí svátek pronikl i do výuky výtvarné výchovy a matematiky v 2. a 3. ročníku a do angličtiny u čtvrťáků.

  Video je dostupné na webu devítky ►►► 


Sportovní den druhého stupně (25.11.2011)

Mexické vlny a bouřlivé povzbuzování – to byl sportovní turnaj pro 2. stupeň. Dívky netradičně zápolily ve fotbale, kluci si zahráli florbal. Poděkování osmákům organizátorům a všem za fair play hru a chování.

Výuka 2. a 3. ročník (X. 2011)

Podívejte se na obrázky z výuky matematiky a výtvarné výchovy.

 


Zumba (20.10.2011)

Na tohle cvičení jsme rozhodně nezapomněly (jen dívky, chlapci jej neprovozují) a k zumbě se vrátily.

 

Zumba (8.9.2011)

Naše setkání, pro mnohé první, s populárním systémem cvičení.

Video je dostupné na webu devítky ►►►

Tyhle fotografie se nám "nějak" a "samy" ztratily.


Doplňky (X. 2011) - aktualizace

Úkol byl jednoduchý - navrhnout doplněk, který se hodí k podzimní dámské módě nebo ke každému mladému muži. Doplněk nakreslit, vyfotit, natočit video. Pracovalo se ve skupinkách (některé se ještě dle potřeby dále rozdělily). Dívky během pár dní doplňky nejenom navrhly, ale také zhotovily! (Nebo ne? ;-) ) Chlapci nakonec vzdali návrhy na vylepšení/doplňky svých "milášků" a kreslili/fotili rovnou je.  A co budeme navrhovat příště? Perpetum mobile, stroj času... a podobné věci denní potřeby.

Prohlédněte si kresby, fotografie (a časem i videa).

    Video je dostupné na webu devítky ►►►


1. ročník (X. 2011)

VÝUKA

Tak už jsme školáci šest týdnů a chceme vám ukázat, jak jsme šikovní.

INTERAKTIVNÍ TABULE

Vyučování u interaktivní tabule se nám moc líbí a všichni se těšíme, až ukážeme rodičům alespoň na fotografiích, jaká kouzla s písmenky a čísly umíme.


Svatý Václav (28.9.2011) - aktualizace

Václav - jako pekař, vinař, rytíř. Takový panovník by se nám opět hodil, co říkáte...?

ČOV Staré Hobzí (27.9.2011)

V hodině chemie 8. ročníku jsme 27.9. 2011 po dohodě s panem starostou Kamilem Rodem navštívili čističku odpadních vod ve Starém Hobzí. Prohlédli jsme si všechny části zařízení, kde se odpadní voda čistí mechanicky, biologicky a chemicky. Podívejte se i vy, jak pracuje čistička odpadních vod ve Starém Hobzí.


Nové nátěry (21.9.2011)

Nějak jsme se zapomněli pochlubit, že od vestibulu až po druhé patro máme od prázdnin nové omyvatelné nátěry. Osmáci se vydali na objevnou cestu, aby vám vše představili.

Video je dostupné na webu devítky ►►►


Dva týdny školy - 1. ročník (IX. 2011)

Podívejte se, jak vypadaly první školní dny našich prvňáčků. První týden jsme se při hrách seznamovali, zvykali si na zvonění a přestávky a stále něco vyndávali a schovávali do svých nových aktovek. Přitom jsme poznávali a vyprávěli pohádky podle obrázků, počítali dobroty v Karkulčině košíku, určovali počty teček a věcí, hledali v řadě prvního a posledního, porovnávali, zpívali, tleskali, mačkali, lepili, rozpočítávali, malovali sluníčko s paprsky… A druhý týden? No to už jsou z nás opravdoví školáci, protože počítáme až do pěti a už umíme číst dvě písmenka!

Pohodáři - Dačice (15.9.2011)

Tradičně pohodově s Pohodáři na Guatemale (kino Dačice).

(Pokud nevíte, oč se jedná, trochu vám napoví vybrané citace/parafráze z webu agentury: ...Agentura Pohodáři se chce rozdělit o své zážitky z cest a tím kolem sebe šířit tolik potřebnou pohodu. Vlastní audiovizuální pořady, z nichž ucítíte lehký batoh a toulavé boty, lásku k životu a k přírodě a chuť podělit se o zážitky z cest po světě....)


Sportovní den - 2. stupeň (6.9.2011)

8. ročník připravil pro žáky druhého stupně naší školy sportovní dopoledne. Děvčata a chlapci se aktivně zapojili jak do turnaje ve vybíjené, tak do již tradičního zápasu v halovém fotbálku. Celá akce proběhla ve sportovním duchu a v dobré náladě.


Vysvědčení (30.6.2011)

Tyhle fotky se nějak zatoulaly, tak vám je nabízíme dodatečně.

Vycházky (2.9.2011)

Žáci 2. - 8. ročníku se po druhé vyučovací hodině vydali do světa - projít se, zasportovat, něco smlsnout... ;-)

Video 6. a 7. ročníku je dostupné na webu devítky ►►►


1. ročník - první den ve škole (1.9.2011) - aktualizace: video

Tak už nám to začalo! Pojďte se podívat, jak se nám první den ve škole líbil. ;-)

Video je dostupné na webu devítky ►►►

MŠ  - první den ve škole (1.9.2011)

Nám ta škola také začala! Naštěstí se to tak nebere, když nepřijdeme hned od začátku a prázdniny si někteří prodloužíme. :-)