AKTUALITY

 2006-2007

1.7.2007

Slavnostní předání vysvědčení žákům 9. ročníku (29.6.2007)

Podívejte se na tradiční ceremoniál, který provází poslední den žáků, kteří naši školu opouští, aby pokračovali ve studiu na vyšším typu škol. Fotografie jsou rozděleny do několika částí.

proměny proměny (slide) předání ostatní...

 

Exkurze u včelaře (28.6.2007)

Žáci 7. a 8. ročníku se pěšky vydali navštívit pana Bauera, včelaře z Panenské. Dostalo se jim poučení o včelím životě, mohli navštívit úl, zhlédli ukázku medování...


24.6.2007

První stupeň na výletě (20.6.2007) doplněno

Část prvního stupně (1. až 4. ročník) se vydala do jihlavské ZOO, část (5. ročník) na hrad Roštejn.

Páťáci dojeli s ostatními na rozcestí u Třeštic, odtud pokračovali přes Třeštice a Doupě na hrad Roštejn. Po prohlídce se po zelené turistické značce vrátili do Hodic a odtud vlakem a autobusem cestovali domů.

<= ZOO Roštejn =>


18.6.2007

Výuka na prvním stupni (18.6.2007)

Vypravte se s námi na první stupeň, kde můžete nahlédnout do začátku vyučovacích hodina ve sloučených ročnících. Spíše než moderní vyučovací metody jsme chtěli představit naše žáky a prostory, kde se vyučují.

1. a 3. ročník

2. a 4. ročník

3. a 5. ročník - zapomněli jsme se pochlubit: tady mají od letošního jara úplně nové lavice a židle!


17.6.2007

Sedmáci na školním pozemku (15.6.2007)

Od letošního jara využíváme nový školní pozemek. Původně sloužil jako zahrady místních obyvatel, ale majitelé je odprodali obci, a tak máme na pozemku i "chatičku" a skleník. Letošní úroda se rýsuje jako dobrá, třeba ji ještě vylepšíme.


14.6.2007

Zahrada MŠ - výpomoc rodičů

14.6. přišli rodiče dětí z naší školky vypomoct se zkrášlením zahrady. Venku bylo až příliš hezky, tak děti zůstaly v herně, kde si postavily hrad a ... podívejte se sami. ;-)

Děkujeme maminkách (a jednomu tatínkovi) za pomoc!

Druhý stupeň na výletě (13.6.2007)

Žáci druhého stupně se vydali na cesty - jejich hlavním cílem byly Pekhřimov (Muzeum rekordů) a hrad Kámen (muzeum motocyklů).


1.6.2007

Den dětí - sportovní dopoledne ve Vnorovicích

Svůj svátek se žáci druhého stupně vydali oslavit sportem do nedalekých Vnorovic. Turnaj v přehazované a kopané organizovali žáci z devátého ročníku. Jak se můžete přesvědčit na fotografiích - akce se po všech stránkách vydařila.


31.5.2007

Fotografie tříd na závěr roku, přidáno fotografie MŠ

Podívejte se na neupravené fotografie tříd a dětí z mateřské školy (také jejich zahrady).


25.5.2007

Vestibul naší školy

KRAJINA ZA ŠKOLOU

Skoro dva roky jsme se účastnili celostátního projektu Krajina za školou. Jeho cílem bylo shromáždit fotodvojice, které by zachycovaly proměny (nejen) krajiny v čase. Stará fotografie byla inspirací pro nové foto totožného místa.  Vzájemným porovnáním vynikly rozdíly a změny. Fotodvojice byla doplněna komentáři a ve speciálním programu bylo vytvořeno jejich prolnutí.

Výstupem projektu jsou internetové stránky, kde najde více fotodvojic než na výstavě (zde), panelová výstava (viz foto) a kniha.

Pokud máte zájem, můžete si výstavu i knihu prohlédnout v naší škole, budeme se také snažit výstavu nabídnout v okolí a knihu si zřejmě budete moci na výstavě zakoupit (množství je omezeno).

Projekty a výtvarné počiny prvního stupně

Chcete zdravě jíst? Vidět model sluneční soustavy? Potěšit se stále kvetoucím keřem? Poučte se projekty žáků prvního stupně, potěšte své oko jejich výtvory.

Projekty a výtvarné počiny v prostorách prvního a druhého stupně

Podívejte se na výzdobu chodeb 1. a 2. stupně


23.5.2007

MŠ na výletě v ZOO Ohrada (22.5.2007)

Děti se vydaly za zvířátky do ZOO nedaleko Hluboké nad Vltavou. Také zhlédly ekologickou pohádku, ve které účinkovali lidé a maňásci. Závěr celé akce patřil "posezení s hady" - děti poznaly, že hadi nejsou vůbec slizcí a dá se s nimi kamarádit.

Za fotografie děkujeme p.Haně Novákové


22.5.2007

Projekt 5. ročníku (15.5.2007)

Přidáno video (kamera O.Dokulil 9.ročník)


17.5.2007

Návštěva Horáckého divadla v Jihlavě (16.5.2007)

Ve středu odpoledne se vydali žáci za doprovodu paní učitelek do Horáckého divadla v Jihlavě na hru Strakonický dudák. Akci jako vždy organizovala p.uč. Jitka Cvrčková.

(Drb ze zákulisí: někteří žáci byli přesvědčeni, že jedou na hru Švanda bubák! ;-)

5. ročník v ZOO Jihlava (10.5.2007)

Jako součást výuky přírodovědy se děti vydaly do ZOO v Jihlavě. Zde plnily předem zadané úkoly a výsledky zaznamenávaly do pracovního archu. V rámci mezipředmětových vztahů zpracují žáci získané poznatky a dojmy nejen v přírodovědě, ale i v hodině výtvarné výchovy.

foto p.uč.Mgr.Jana Cvrčková a žáci 5.ročníku


15.5.2007

Projekt 5. ročníku (15.5.2007)

Projekt děti začaly zpracovávat výtvarně - malovaly život na venkově a při tom si rozšiřovaly slovní zásobu (pojmenovávaly, co namalovaly). Dále každý žák zpracoval krátký příběh o venkově. Nakonec společně vytvořili příběh a připravili jeho dramatizaci.

foto V.Zejda 9.ročník

MŠ na zahradě (14.5.2007)

Krásného počasí využily děti s paní učitelkou k pobytu na školní zahradě. Ta je stále ve stádiu dokončování, ale už nyní poskytuje dostatek podmínek pro hry i odpočinek.

Pískoviště je těsně před navezením nového písku, a tak ten starý rozvážejí chlapci na nový chodník z dřevěných špalíků, aby vysypali jeho spáry.

MŠ na návštěvě v rakouském Waldkirchenu II (12.5.2007)

V rámci přeshraničního projektu se naše MŠ již podruhé vydala do nedalekého Rakouska. Tentokrát se děti, rodiče a vyučující účastnili oslav třicetiletí budovy tamní MŠ.

A nebyli jen pasivními diváky - vystoupili v programu společně s místní školkou. Dále na ně čekaly různé soutěže, dárky a atrakce, tou nejúspěšnější bylo malování na obličej a vypouštění balónků s přáníčky (ostatně podívejte se sami). foto p.uč.Hana Bišofová

Dačický štít (11.5.2007) doplněno

Již tradičně se naši reprezentanti účastní lehkoatletických závodů Štít města Dačic. Stejně tak je každoročně vyrazí povzbuzovat celý druhý stupeň naší školy.

Největším úspěchem bylo Ondrovo třetí místo ve vrhu koulí.

foto p.uč.Mgr.E.Nováčková

Lišaj lipový (3.5.2007)

Podívejte se na krásného nočního motýla, který si dopřál denní spánek na dveřích zadního vchodu naší školy. Je to (asi) lišaj lipový.


28.4.2007

MŠ na návštěvě v rakouském Waldkirchenu

V rámci přeshraničního projektu se naše MŠ vydala do Rakouska. Podívejte se, jak návštěvu našich nejmenších zachytila paní H.Nováková (děkujeme za poskytnutí fotek).

Den Země (25.4.2007)

Děti z prvního stupně oslavily den naší Matičky akcí, během které musely prokázat znalosti nejenom z přírodovědy, ale i dalších oborů.


2.4.2007

Přidáno video z Velikonoční výstavy v MŠ

Návštěva z Rakouska


31.3.2007

Beseda se zdravotnicí (30.3.2007)

Instruktorka ČČK probrala se žáky 8. a 9. ročníku teoreticky i prakticky zásady první pomoci (stejná akce pro 6. a 7. ročník bude následovat).


31.3.2007

Návštěva z MŠ Písečné (28.3.2007)

Ve středu nás navštívily děti z MŠ Písečné. Část doby využily k návštěvě naší školky, část k exkurzi do prvního ročníku.


27.3.2007

Beseda s PČR (14.3.2007)

Dodatečně se podívejte na obrázky z besedy s policisty PČR. Nedejte se mýlit - řeč nebyla jen o kvérech.


27.3.2007

Návštěva z MŠ v Rakousku (připravujeme: návštěva z MŠ Písečné)

V úterý nás navštívily děti z nedalekého Rakouska. Paní učitelky a děti z naší školky jim připravily krásný program, pohostily je a obdarovaly. (Jen pro upřesnění: "domácí" nastoupili ve žlutých dresech. :-)


26.3.2007

Velikonoční výstava v MŠ (připravujeme: návštěva z MŠ v Rakousku, návštěva z MŠ Písečné)

Podívejte se, co připravily paní učitelky, děti a jejich maminky na prodejní výstavu v mateřské škole.

VIDEO (*.wmv; 4,7 MB)


12.3.2007

Exkurze do pěstitelské pálenice

Již tradičně se žáci devátého ročníku vydali v rámci výuky chemie na exkurzi do místní pěstitelské pálenice.


2.3.2007

Malujeme (projekt), Soutěž v recitaci

Na prvním stupni se žáci pátého ročníku připravují na splnění svého projektu "Na venkově". K namalovaným obrázkům bude patřit například vyprávění v německém jazyce a dramatizace celého příběhu.

Děti z prvního stupně soutěžily v recitaci. Rozdělily se do tří kategorií: 1.ročník, 2. a 3. ročník, 4. a 5. ročník. Ti nejúspěšnější postoupili do soutěže v J.Hradci.


7.2.2007

Masopustní karneval ve školní družině

Je to jednoduché - nazdobí se družina, připraví masky, hudba, soutěže, občerstvení... a je to! Jednoduché to rozhodně není, ale když máte chuť do práce, šikovné paní vychovatelky a maminky, tak to jde určitě lépe. Podívejte se sami, jak děti v družině tancovaly s koštětem, nechaly vodníka hledat, komu patří přezůvky, soutěžily se zavázanýma očima, občerstvovaly se...


26.1.2007

Den otevřených dveří (zrušen pro sněhovou kalamitu), Zápis do 1. ročníku

Podívejte se na fotografie ze zápisu do naší školy. Někdy to vypadá, že se přišli zapsat všichni sourozenci najednou. I když jsme se snažili, několik uchazečů jsme nestačili vyfotografovat.


21.1.2007

Divadlo v MŠ

V mateřské škole děti zkoušely maňáskové divadlo a také pohádku o Sněhurce.


28.12.2006

Vánoční besídky, Živý Betlém

Podívejte se na fotografie z besídek prvního a druhého stupně, stáhnout si můžete i video se Živým Betlémem, který nacvičily děti z prvního stupně.

Živý Betlém (9,9 MB)


23.12.2006

Vánoční přání

Žáci celé školy vyrobili mnoho vánočních předmětů (viz níže), ale také přání. Na druhém stupni v hodinách informatiky každé dítě připravilo v počítači přání pro své nejbližší (text a "vlastoručně" /v PC/ malovaný obrázek). Každý ročník připravil přání i pro svou třídní učitelku. S výjimkou osmáků (připravili kalendář na rok 2007) vždy hrálo prim video z digitální kamery (doplněné texty a obrázky). Podívejte se, co natočil devátý ročník.


20.12.2006

Živý Betlém, Vánoční trh

Děti z prvního stupně si pro své spolužáky, ale i pro rodiče a všechny zájemce připravily vánoční představení.

Žáci celé školy vyrobili různé předměty pro vánoční trh.


18.12.2006

Mateřská škola

Podívejte se, jak vypadá zahrada, na vánoční výzdobu a nové stoly a skříň.

Jako každý rok se konala v MŠ vánoční besídka.


8.12.2006

Beseda o energii, Výzdoba ordinace lékaře a prostor školy

Přednáška a beseda o alternativních energiích, obnovitelných zdrojích, způsobech šetření energie, ale i o Temelínu... (6.12.06)

Zhlédnout můžete i první díl o výzdobě prostor budovy školy. Součástí je i zapojení do projektu a soutěže výrobců vlnité papírové lepenky (výzdoba čekárny ordinace lékaře).


7.12.2006

Vánoční přání 2005, Mikuláš 2006

Podívejte se na videopřání, jak je připravili žáci loňského 8. a 9. ročníku; video z nadílky svatého Mikuláše


11.-12.2006

Jak válčili ve středověku, Akce pro seniory (vč. nácviku), Mikulášská nadílka

Prohlédněte si fotografie z těchto akcí.


1.9.2006

Jdeme do školy!!!

Prohlédněte si fotografie ze slavnostního přivítání prvňáčků naší školy.