AKTUALITY

 2010-2011

šk.rok 2009-2010 zde; 2008-2009 zde; 2007-2008 zde; 2006-2007 zde

9. ročník - vysvědčení (30.6.2011)

Poslední vysvědčení v posledním ročníku - to už chce trochu slávy. Podívejte se, jak to deváťákům slušelo, co bylo před i po...

 Připravujeme video...

MŠ na zahradě (30.6.2011)

Také poslední školní den se naši nejmenší vydali na zahradu, a že bylo takové teplo a ten konec roku, tak si jich osm raději schruplo... ;-)

 


Beseda - Policie ČR (27.6.2011)

V pondělí  se uskutečnila - letos již podruhé - beseda s příslušníkem policie slavonického oddělení. Ale bonus navíc: z J. Hradce přijeli tři psovodi se dvěma služebními psy. Zajímavé, poučné, pro nás nové a originální.

Bohužel, ukázalo se, že povel "sedni" poslechnul i náš kameraman, a tak není co vystavit

Projekt "Rybníky" - dokončení (20.6.2011)

Již dříve jsme vás informovali o projektu  4. ročníku. Na závěr se děti vydaly na vycházku k rybníku, kde porovnávaly informace a ilustrace vytvořené knihy se skutečností.

 


Poslední zvonění 9. ročníku (17.6.2011), Příprava tabla (VI. 2011)

Deváťáci se loučili se svými spolužáky - zpívali píseň s vlastním textem, pronášeli proslovy a zvali na slavnostní předávání vysvědčení.

Na závěr odnesli své tablo na vystavení do místní prodejny.

  Připravujeme video

Výlet 6. ročníku - Roštejn (23.6.2011)

Na hrad Roštejn jsme vystoupali pěšky po předchozí jízdě vlakem a autobusem. Místní strašidla se nám pokoušela nahnat strach, ale nikdo se nebál. Sláva, nazdar výletu, nezmokli jsme... a dokonce jsme se i opálili.

 

Exkurze u včelaře - Báňovice (22.6.2011)

6. ročník se vypravil na exkurzi ke včelaři panu Neshybovi. Nejenom, že jsme se dozvěděli zajímavosti ze života včelího společenstva, ale ještě jsme si přinesli medovou výslužku.

 Připravujeme video

Pohádka v knihovně - Dačice (20.6.2011)

Děti 1.-3. ročníku navštívily v Dačicích divadelní představení dačického souboru Tyláček. Pohádku O Popelce jsme zhlédli v čítárně pod širým nebem. Pohádka se všem líbila, i když počasí nám nepřálo a představení muselo být kvůli dešti na chvíli přerušeno.

 


Výlet 7. ročníku - Telč (17.6.2011)

Cesta tam i zpět „pendolinem“, návštěva zámku a Telčského domu – tam se jeďte podívat, určitě budete spokojeni. Pojedli jsme v pizzerii a ochutnali skvělou italskou zmrzlinu.

 

Atletické závody - Dačice (15.6.2011)

Děti naší školy se účastnily atletických závodů O malý štít města Dačice. Přes veškerou snahu se neumístily na místech oceněných. Akce se jim však líbila a slíbily si, že příště budou jejich výkony lepší.

 

Výuka prvouky a matematiky 3. ročník (2011)

Přímo do přírody vyrazili třeťáci, aby si ověřili své vědomosti. Poznávali a určovali rostliny. Později, už v učebně, využili své znalosti a učili se vytvářet herbář. Výsledek? Všichni uspěli na jedničku!

Také se můžete podívat na fotografie z hodin matematiky.

prvouka

matematika


Výlet 9. ročníku - Brno (15.6.2011)

Devátý ročník se v oslabené sestavě vydal do Brna. Navštívil ZOO, projel se "šalinou", prohlédl historické památky. Výlet zakončil tradiční nákup suvenýrů.

 


Den dětí a pěší výlet - MŠ (VI. 2011)

Také děti z MŠ oslavily svůj Den - a to sportem. Jejich "lyže" byste si asi na hory nevzali, ale ty skákací pytle jsou slušivé, že? ;-)

8.6. se pak naši nejmenší vydali na pěší výlet do okolí. Šlapali cestou necestou, snědli svačinu, zahráli si na místním hřišti...

 


Výlet prvního stupně (8.6.2011)

Tento rok jsme se s dětmi 1. stupně vydali na výlet do ZOO v Jihlavě. Příjezd k ZOO děti patřičně uvítaly radostným pokřikem. Postupně jsme procházeli všechny trasy mezi zvířaty. K nejvíce obdivovaným patřil zablácený hroch, hnědí medvědi, skotačící kozy, tuleni a malé surikaty. Děti využily obchodu se suvenýry, kde si koupily malé drobnosti. Na svačinu a odpočinek jsme se usadili u občerstvení. Tady někdo ochutnal langoše, jiný zmrzlinu.....na co měl kdo chuť. Největší zábavu si děti užily na dětském hřišti s atrakcemi. Všichni jsme byli s výletem spokojeni, počasí nám velmi přálo, cestu tam i zpět jsme zvládli bez potíží a hlavně se ve zdraví vrátili.

 


MŠ na zahradě (6.6.2011)

Děti z mateřské školy se vydaly na zahradu. Nejvíce využívané bylo pískoviště s novým pískem, ale ani ostatní "atrakce" nezůstaly ladem! ;-)

Video je dostupné na webu devítky ►►►


Den dětí (2.6.2011)

1. stupeň

Ve čtvrtek 2. června proběhl na 1.stupni Den dětí. Pro děti byly na hřišti připraveny stanoviště, která samostatně procházely a plnily u nich úkoly. Největší ohlas mělo přetahování lanem mezi třídami, kterého se zúčastnily i některé paní učitelky. Na závěr dostaly děti k svátku malé dárky.

2. stupeň

Ve čtvrtek šli žáci 6. a 7. třídy slavit svůj svátek – Den dětí. Vydali se na procházku do okolí Starého Hobzí a skončili na vrchu Skalka. Zde se opékaly klobásy, špekáčky, rohlíky, chleba a dokonce i netradičně pendreky. Víte, že nechutnají špatně? Všichni se najedli, zasportovali si, a protože se nikomu nic nestalo (propálená ponožka se nepočítá), panovala všeobecná spokojenost.


Exkurze na skládku v Borku (26.5.2011)

Žáci z 5. - 9. ročníku se vydali na exkurzi, při které navštívili skládku v Borku provozovanou firmou A.S.A. Dačice, s.r.o. Dozvěděli se, jak jsou odpady sváženy, tříděny a dále zpracovávány či ukládány na skládce.

Akce proběhla díky finanční dotaci KÚ Jihočeského kraje.

Video je dostupné na webu devítky ►►►


Projekt "Už jsem čtenář - Knížka pro prvňáčka" (26.5.2011)

Několikaměsíční projekt byl úspěšně uzavřen. Paní učitelka Dolejská, která celý projekt pečlivě vedla, si pro děti připravila i závěrečnou část, ke které patřilo mj. pasování na čtenáře a slavnostní předání knihy.

Video je dostupné na webu devítky ►►►

Projekt "Rybníky" (V.2011)

Žáci 4. ročníku si v rámci předmětu přírodovědy vyzkoušeli projektové vyučování na téma „Rybníky“. Naším cílem bylo vytvořit knihu a podniknout vycházku k rybníku. Žáci si sami volili, co by chtěli mít v knize zařazeno a jak by měla vypadat. Úkoly si mezi sebou rozdělili, každý zpracovával určitou část. Všichni se zapojili především do části výtvarné. Dílo se jim povedlo. Knihu prezentovali i v nižších ročnících. Ještě nás čeká vycházka k rybníku, kde budeme porovnávat informace a ilustrace naší knihy se skutečností.

Fotografování - MŠ, ZŠ (26.5.2011)

Konec školního roku se blíží... Kromě dalších akcí k němu patří i fotografování - tříd, skupinek, jednotlivců. Podívejte se na neupravené fotografie - a nebojte se, děti ze školky nebyly za mřížemi moc dlouho. ;-)


Návštěva divadla - Jihlava (24.5.2011)

V úterý jsme zhlédli (v lóžích) Hello, Dolly! 37 kulturních nadšenců vyjelo do Horáckého divadla na představení, které patří mezi stálice světového muzikálu. Naše „výlety za kulturou“ jsou již tradicí, a tak, Jihlavo, za rok na shledanou ...


Dopravní soutěž – okresní kolo v Třeboni (19.5.2011)

Družstvo starších žáků ze 7. ročníku uspělo i v okresním kole Dopravní soutěže mladých cyklistů v Třeboni. Ve své kategorii se umístili na krásném 3. místě a Hana H. získala 1. místo mezi děvčaty! Gratulujeme a všem osmi žákům děkujeme za pěknou reprezentaci naší školy.

Vybíjená - J.Hradec (17.5.2011)

V úterý 17. května se děvčata a chlapci ze 4. a 5. ročníku zúčastnili okresní soutěže ve vybíjené v Jindřichově Hradci. Po těžkém souboji si odvezli 5. místo.


Dopravní soutěž - Dačice (12.5.2011)

Osm žáků ze 6. a 7. ročníku se vydalo do Dačic na Dopravní soutěž mladých cyklistů, aby předvedli své znalosti a dovednost při jízdě zručnosti, praktické i teoretické zkoušce z pravidel silničního provozu a poskytování první pomoci. A výsledek? Posuďte sami: v soutěži družstev obsadili mladší žáci 2. místo, starší žáci také 2. místo a Lukáš N. vyhrál 1. místo v soutěži jednotlivců! Hned zítra pokračujeme v pilné přípravě, protože za týden nás čeká silná konkurence na okresním kole v Třeboni.

Kopaná - J.Hradec (12.5.2011)

Ve čtvrtek 12. května se konal v Jindřichově Hradci okresní přebor v malé kopané McDonalď Cup. Naši školu reprezentovali chlapci 4. a 5. ročníků a umístili se na 9. místě.


Den Země - první stupeň (28.4.2011)

K příležitosti Dne Země jsme s dětmi uskutečnili dopolední pobyt v přírodě. Procházku lesem jsme zakončili stavěním „domečků pro skřítky“. Všem se dílo vydařilo.

AO - předání cen (29.4.2011)

Dvěma úspěšným řešitelům atroolympiády byly předány ceny - poukázky na nákup knih.


Makrofotografie - 6. ročník (27.4.2011)

Kdepak, v rámci informatiky jsme nešli do žádného obchodu, jen na louku za školou. Zatímco část žáků běhala po parkovišti a pomocí GPS hledala cestu do Jemnice či Dačic, zbývající vždy zkoušeli první krůčky ve fotografování na velmi krátkou vzdálenost.


Velikonoce v mateřské škole (IV.2011)

Podívejte se, jak se na Velikonoce chystaly děti z MŠ. Pod vedení paní učitelek se barvilo, malovalo, lepilo, vybarvovalo... a výsledky opravdu stály za to!


Velikonoce 2011 (IV.2011)

V animagalerii si můžete prohlédnout několik animací s velikonoční tematikou.

Povídání o Velikonocích (výběr z prací žáků) je dostupné na webu devítky ►►►

Velikonoční sportovní turnaj - první stupeň (20.4.2011)

Děti z 1. až 5. ročníku se utkaly ve sportovním turnaji v různých disciplínách - jestlipak jednotlivé disciplíny poznáte? ;-)


Velký úspěch v astronomické olympiádě

V rámci korespondeční astronomické olympiády uspěli v krajském kole i dva naši účastníci: Lukáš (celkově 3., 93 b.) a Michaela (celkově 4., 92,5 b.). Do celostátního kola postupují pouze první dva, kteří získali 97 a 94 b., celkem v kategorii GH soutěžilo 29 dětí.

Oběma našim astronomům blahopřejeme a již chystáme odměnu!

Akce 9. ročníku (18.4.2011)

Deváťáci si pro ostatní připravili vědomostní a sportovní soutěže, po kterých následovala akce v rámci Dne Země - sběr odpadků v obci a okolí.

Velikonoce ve školní družině (18.4.2011)

Také ve školní družině se děti připravovaly na Velikonoce.

Připravujeme (bohužel až na příští týden): Velikonoce v mateřské škole


1. ročník (opět) v knihovně (12.4.2011)

„Bojíte se rádi …“ - takto byl nazván program, který byl pro prvňáčky připraven v rámci čtenářského projektu v knihovně v Dačicích. Děti strávily dopoledne rozhovorem o strašidlech známých i neznámých, poslechem příběhu z knihy Strašidlo Doudlo a kresbou vlastního strašidla, které samozřejmě muselo dostat i jméno. Na návštěvy dětského oddělení se vždy moc těšíme. Tak někdy příště na shledanou v knihovně…

Trika - 9. ročník (IV. 2011)

Podívejte se, jaká mají letošní deváťáci trička.

Fotografie jsou dostupné na webu devítky ►►►


Co bude k obědu? Aneb vaříme postaru (26.-29.4.2011)

Považujete se za karnivora? Hm, tak to si budete ve výše uvedeném

období muset nechat zajít chuť. Nebo se vyhýbat školní jídelně obloukem! :-)

Jídelníček je dostupný zde.

Na webu devítky můžete o akci diskutovat►►►


Projekt "Už jsem čtenář - Knížka pro prvňáčka" (29.3.2011)

O týden později přišly žákyně z 9. třídy v doprovodu paní učitelky již naposledy přečíst prvňáčkům příběhy z knihy Šimsa. Děti pozorně poslouchaly a poté stříhaly, lepily, psaly, četly a vybarvovaly obrázek, který jim bude památkou na dnešní dopoledne.


Letní čas (III. 2011)

Zúčastněte se našich anket (celkem 3 ankety) o tomto "přírodním úkazu".

Ankety jsou dostupné na webu devítky ►►►


Matematický klokan 2011 (16.3.2011)

Jako každoročně se naši žáci (2. - 9. ročník) zúčastnili soutěže Matematický klokan. Nejlepší byli oceněni drobnými dárky.

Multikulturní seminář (16.3.2011)

V závěrečném dílu se žáci vypravili do Vietnamu. Poznávali život, kulturu, odlišnosti... Vyrobili si místní pokrývku hlavy, učili se jíst hůlkami.


Projekt "Už jsem čtenář - Knížka pro prvňáčka" (22.3.2011)

V úterý 3. hodinu navštívili prvňáčky žáci z 6. a 7. třídy v doprovodu paní učitelky. Přečetli dětem tentokrát několik příběhů z knihy Slonům vstup zakázán. Na oplátku jim prvňáci předvedli, jak rychle zvládnou složit jméno slůněte ze skládací abecedy, doplnit chybějící písmena v adrese a nakreslit slona v kleci. Těšíme se na další čtení dětem…

Video je dostupné na webu devítky ►►►


Projekt "Už jsem čtenář - Knížka pro prvňáčka" (10.3.2011)

Další akce projektu - poslední čtvrteční vyučovací hodinu strávila s prvňáky žákyně 3. ročníku, která dětem přečetla příběh z knihy Povídání o pejskovi a kočičce. Prvňáčci samozřejmě nejen naslouchali čtenému příběhu, ale také skládali z písmen slova, vyzkoušeli si svoji paměť při zapamatování si co největšího počtu hraček a vyrobili si skládáním a překládáním papíru pejska nebo kočičku.

Video je dostupné na webu devítky ►►►


Turnaj v kopané (9.3.2011)

Chlapci ze 6. a 7. ročníku se 9. března zúčastnili soutěže v halovém fotbale ve SŠTO v Dačicích. Postupně sehráli čtyři zápasy proti ZŠ Dačice B. Němcové, ZŠ Slavonice, ZŠ Dačice Komenského a ZŠ Kunžak. Nevyhráli, ale podali pěkný sportovní výkon, přestože hráli v početním oslabení.

Karneval v mateřské škole (4.3.2011)

Rodiče a děti si připravili krásné masky, paní učitelky program - karneval mohl začít. Předváděly se masky, soutěžilo, hrály hry, jedlo, hodovalo... Celá akce se velmi vydařila!

1. ročník v knihovně (8.3.2011)

V úterý dopoledne vyrazili naši prvňáčci poprvé do knihovny. Paní knihovnice nás přivítala četbou veselého příběhu O vepříkovi a kůzleti. A pak děti přezkoušela, zda znají pohádkové postavičky. To víte, že se nenechaly zahanbit! Dozvěděli jsme se, jak se ke knize správně chovat, jak se v knihovně orientovat a jak se stát jejím čtenářem. Takto strávené dopoledne se všem zalíbilo, že se nám ani nechtělo domů. Tak snad někdy příště zase v knihovně…

Video je dostupné na webu devítky ►►►


Karneval ve školní družině (3.3.2011)

Podrobnosti budou doplněny.

Recitační soutěž v J.Hradci (2.3.2011)

Dne 2.března 2011 se naši žáci zúčastnili okresní recitační soutěže v Jindřichově Hradci. Soutěž se konala v Domě dětí a mládeže. I když děti nepostoupily do dalšího kola, přesto mají pěkné vzpomínky.

Nové články na "devítce" (1.3.2011)

Na webu žáků 9. ročníku najdete nové články.

Články jsou dostupné na webu devítky ►►►


Příprava na maškarní karneval (23.2.2011)

Děti z 3. ročníku vyráběly různé karnevalové masky.

Beseda s PČR (23.2.2011)

Beseda s příslušníky Policie ČR ze Slavonic aktuálně reagovala na problémy kolem nás (ohrožení dětí pedofily, šikana, ničení cizího majetku, krádeže apod.). Pánové Daniel a Bulant zaujali, a tak snad už v létě při další akci na shledanou...


Recitační soutěž (18.2.2011)aktualizováno

Dne 18.2.2011 proběhlo na 1. stupni ZŠ školní kolo recitační soutěže. Děti byly podle tříd rozděleny do tří kategorií. Za 1.kategorii byly vybrány dvě žákyně, které byly odměněny diplomy a cenami. Z dalších dvou kategorií byli vybráni jako reprezentanti naší školy 2 žáci a 2 žačky do okresní recitační soutěže v Jindřichově Hradci.
(Vadou na kráse této akce bylo to, že občas nedávali pozor i ti, od kterých bychom to nečekali...)

Video je dostupné na webu devítky ►►►

Exkurze do lihovaru (18.2.2011)

V hodině chemie jsme navštívili palírnu ve Starém Hobzí. Provozem nás provedla paní Seidlová, která nám sdělila různé zajímavosti ohledně zpracování destilací ovocných zákvasů na líh = ethylalkohol. Také nám ukázala lihoměr a cukroměr, se kterými jsme si sami stanovili procento alkoholu a cukru v daných vzorcích.


Multikulturní seminář (3.2.2011, 16.2.2011)

Žáci 4., 5. a 7. ročníku se zúčastňují multikulturního semináře s názvem Na jedné lodi, který zajišťuje nezisková organizace Cassiopea. Proběhla již dvě setkání (2. a 16. února) z plánovaných čtyř. Pomocí her a zajímavých úkolů se lektorky programu snaží motivovat děti k zamyšlení nad mezilidskými vztahy.

2. seminář

 


Pololetní vysvědčení (31.1.2011)

Možná už si nepamatujete, jaké to bylo, když jste dostali své úplně první vysvědčení. Tak se podívejte na předávání vysvědčení našim prvňáčkům, tedy alespoň těm, kteří nestonali, a dalším žákům z prvního stupně.

První seznámení s iTabulí (31.1.2011) aktualizováno

Interaktivní tabule je vlastně obyčejná tabule, která reaguje na vaše dotyky. ;-)

Nebo ne? Časem vám prozradíme víc...

Video (+ 4x foto) je dostupné na webu devítky ►►►


Zápis do 1. ročníku (17.1.2011)

Tak jsme dnes udělali další krok, aby se z nás od září stali školáci a školačky. Vedli jsme si statečně a předvedli všem, co už umíme.

Video je dostupné na webu devítky ►►►


Den otevřených dveří  (13.1.2011)

Projekt "Už jsem čtenář - Knížka pro prvňáčka"

Návštěvníci si mohli prohlédnout budovu školy, navštívit vyučování a dát si malé občerstvení ve školní jídelně.

Součástí Dne byl i čtenářský projekt, jehož cílem je vytvoření zájmu dětí o četbu, čtení s rodiči, návštěvy knihoven...

Video je dostupné na webu devítky ►►►

Děti z MŠ v 1. ročníku (11.1.2011)

Děti z MŠ Báňovice a z naší MŠ navštívily vyučování v 1. ročníku. Budoucí spolužáci jim předvedli, co už se ve škole naučili. Po společné výuce se vydali prozkoumat jídelnu a tělocvičnu.

Video je dostupné na webu devítky ►►►


Tříkrálový sportovní turnaj - první stupeň (7.1.2011)

Podrobnosti budou doplněny

Video je dostupné na webu devítky ►►►


Nový rozvrh hodin (I. 2011)

Od ledna 2011 dochází ke změně v rozvrhu hodin (viz odkaz vlevo)


VÁNOCE 2010

Vánoční dárek pro p.třídní učitelku - 6. a 7. ročník (XI. 2010)

Žáci obou ročníků vytvořili pro své třídní vyučující kalendář na rok 2011.

6. ročník  7. ročník


Vánoční dílna, pásmo a trh (14. a 15.12.2010)

Video je dostupné na webu devítky ►►►

 

Vánoční besídky - druhý stupeň (21.12.2010)

Poté, co organizaci vánočního sportovního turnaje netradičně přenechali sedmákům, byla režie další akce plně v moci devátého ročníku.

Vánoční besídky - první stupeň (21.12.2010)

Na prvním stupni se dodržovaly staré tradice, hrálo, rozbalovaly se dárky... a také se děti dívaly na video z vánočního pásma (ukázku připravujeme i pro vás).

MŠ - čekání na Vánoce (21.12.2010)

Podívejte se, jak děti z mateřské školy tráví poslední školní den letošního kalendářního roku.

Video je dostupné na webu devítky ►►►

Vzkazy bývalých žáků a žaček (21.12.2010)

Přišli se podívat na besídku, popovídat a něco i napsat - na web devítky ►►►


Vánoční besídka v ŠD (20.12.2010)

Děti ve školní družině si zazpívaly, zarecitovaly a zahrály, také rozbalovaly vánoční dárky.  Podívejte se, jak mají hezky vyzdobenou družinu.

Vánoční sportovní turnaj (20.12.2010)

Žáci druhého stupně se utkali v přehazované a kopané. Akci neorganizovali deváťáci, ale netradičně manažeři ze 7. ročníku.


Vánoční dílna, pásmo a trh (14. a 15.12.2010)

Děti z prvního stupně vyráběly, s pomocí žáků z druhého stupně, předměty pro vánoční trh. Pilně také nacvičovaly tradiční pásmo, které dopoledne předvedly svým spolužákům, v podvečer pak rodičům a veřejnosti. Celou akci uzavřel vánoční trh.  Všem dětem i jejich vyučujícím patří poděkování za krásnou akci, na které si daly velmi záležet a které společně věnovaly mnoho času a úsilí.

Video je dostupné na webu devítky ►►►


Vánoční besídka v mateřské škole (14.12.2010)

Kde se nejvíc těší na stromeček a dárky? Kde jsou celý rok hodní, aby jim Ježíšek něco přinesl? Přece ve školce!!! :-)

Naši nejmenší se dočkali vánoční nadílky, čekání si krátili třeba malováním mikulášské návštěvy, a to bylo radosti, zkoušení a hraní si. Děti pod vedením paní učitelek nezapomněli udělat radost svým rodičům vánočním pásmem koled, básní a her.


Mikulášská nadílka (3.12.2010)

Sv.Mikuláš se svým doprovodem zavítal i do naší mateřské a základní školy, nevynechal ani školní jídelnu. Povedenou akci si pro své spolužáky připravili tak jako každý rok deváťáci. (Na webu devítky připravujeme video.)

Video je dostupné na webu devítky ►►►


Závěr plaveckého výcviku (30.11.2010)

Poslední den letošního plaveckého výcviku si děti užily závodně. Soutěžily mezi sebou ve stylu prsa, kraul a znak. Zbyla i chvíle na volné hry, relaxaci a odpočinek. Domů si každý odvezl zasloužené mokré vysvědčení a spoustu zážitků.


Prvouka 3. ročník (X.2010) AKTUALIZOVÁNO


Exkurze do SŠTO Dačice (25.11.2010)

Devátý ročník se vypravil na den otevřených dveří do dačické střední školy.


Energie pro budoucnost (15.11.2010)

Pravidelné besedy pro nás pořádá OiŽP, o.s., z Českých Budějovic každé dva roky. Poprvé se besedovalo na prvním stupni, tématem byl život v pasivním domě. Na druhém stupni se vedla diskuse o jaderné energetice a možnostech využití úspor i alternativních zdrojů energie.

Další článek je na webu devítky ►►►


Slon na Síti (XI.2010)

Po dlouhé době nakouknul Slon - náš školní časopis - na školní stránky a na webu devítky zanechal menší část svého posledního dvojčísla.

Časopis je dostupný na webu devítky ►►►


Den v mateřské škole (XI.2010) AKTUALIZOVÁNO

Fotografie zachycují události jednoho dne v obou třídách naší mateřské školy. Ranní příchod i odpolední činnosti, dopolední vycházku i posilující spánek. A také hlavní činnost dne - výrobu draků. Až budou dráčci schopni letu, určitě vám ukážeme jejich fotografie.

přidány fotografie hotových papírových draků


Exkurze do planetária (3.11.2010)

Ráno žáci 4. až 7. ročníku vyrazili autobusem směr České Budějovice, jejich cílem byla Hvězdárna a planetárium tamtéž. Čekaly na ně 2 programy. Jeden se věnoval planetám naší soustavy, druhý hvězdnému nebi v průběhu dne (obraz je promítán na stropní kupoli).

Celá akce se vydařila a účastníci se vraceli domů spokojeni.

Video je dostupné na webu devítky ►►►

Exkurze do SOŠ a SOU Třešť (4.11.2010)

Dne 4.11. jsme se s devátou třídou vydali na již tradiční prohlídku SOŠ a SOU v Třešti. Autobus, který zajistil velmi pohodlnou přepravu tam i zpět, nás o půl deváté bezpečně vysadil přímo před branami školy. Právě začínalo slavnostní zahájení celého dne ve velkém, perfektně vyzdobeném sále.

Nacházela se zde stanoviště každého z oborů, kde nám studenti ochotně ukázali to nejlepší a nejzajímavější ze své tvorby. Později jsme zde měli možnost ochutnat různé dobrůtky a dokonce si namíchat vlastní nápoje. Tohoto úkolu se statečně zhostili Vendulka, která by tento obor-kuchař číšník ráda studovala, a Marek.

Poté, co se naší skupiny ujala velmi příjemná průvodkyně, jsme se vypravili na prohlídku celého areálu školy, včetně venkovního arboreta.

V každé učebně pro nás byla připravena zajímavá výstavka, soutěže a různé úkoly, do kterých jsme se rádi zapojili, a každý úspěšný řešitel obdržel i sladkou odměnu. Není možné vyjmenovat vše, co se nám zde líbilo, ale určitě to byla expozice řezníků, zahradníků, aranžérů, velké skleníky s exotickými rostlinami, ale i ukázky práce ošetřovatelek a cukrářů.

Měli jsme samozřejmě možnost prohlédnout si také internát, posilovnu a tělocvičnu.

Tato škola nás velice zaujala a strávili jsme zde nejen příjemné, ale i poučné dopoledne.


Sportovní den druhého stupně (26.10.2010)

Družstva "válčila" v házené a kopané.

Video je dostupné na webu devítky ►►►

Prvouka 3. ročník (X.2010) AKTUALIZOVÁNO

Děti se v hodinách prvouky učily pracovat s mapou, znát význam mapových značek, vytvořit vlastní plánek dle skutečnosti a také mohly vytvořit návrh plánu ideální vesnice.

Můžete si prohlédnout srovnání profesionálních map a výtvorů našich žáků. Mapy a fotomapy jsou použity ze serveru mapy.cz


Exkurze v SOU Dačice (22.10.2010)

V rámci volby povolání navštěvují naši deváťáci různé akce, instituce a školy. Dnes se vydali do SOU zemědělského a služeb Dačice.

(Podrobnosti se v dohledné době objeví na webu devítky.)

Divadelní představení pro MŠ a ZŠ (21.10.2010)

Děti z mateřské i základní školy navštívily dvě divadelní představení konaná v naší škole. Menší děti zhlédly pohádku Dobrodružství veverky Zrzečky, větší literární pásmo Cestopis. Akce sklidila mezi diváky velký úspěch.


Zahájení plaveckého výcviku (21.9.2010)

Děti ze třetího až pátého ročníku se poprvé vydaly do jindřichohradeckého bazénu na plavecký výcvik.

V rámci úspor seškrtalo ministerstvo rozpočet (nejenom) naší školy, a tak nám chybí peníze na uhrazení ped.části výcviku. Naštěstí se obec rozhodla, že celou částku zaplatí sama. Děkujeme.


Web žáků 9. ročníku (16.9.2010)

"Devítka" po prázdninách ožívá. Noví majitelé pro vás přichystali hned 4 články.


Sportovní den druhého stupně (7.9.2010) - přidáno video

9. ročník připravil pro spolužáky tradiční akci, ve které se utkala smíšená družstva v kopané (všichni hráli lépe než naše reprezentace! ;-) ) a házené.

Video je dostupné na webu devítky ►►►


1. ročník - první den ve škole (1.9.2010)

Vydat se poprvé do školy. Je to jednoduché? Některé děti "jen" přešly z jedná části budovy do jiné (ze školky do školy); další musely udělat krok mnohem ráznější - nasednout do autobusu a vydat se do světa... Podívejte se, jak jsme vítali nové prvňáčky.