AKTUALITY

 2008-2009

šk.rok 2007-2008 zde; 2006-2007 zde

 

Loučení s 9. ročníkem (VI. 2009)

Deváťáci si nejdříve připravili přestrojení, které má nějak charakterizovat školu, na které bude pokračovat jejich vzdělávání. Poté si je můžete prohlédnout, jak v "gala" přebírají poslední vysvědčení na naší škole (to by nebyli oni, aby jich pár nechybělo) a pózují před školou. Závěr pak patří jejich tablu. Hodně štěstí v dalším putování tímto světem!


Výlet 7. ročníku (17.6. 2009)

Sedmáci, oslabení o nemocné a "trestance", se vydali na výlet na Javořici. Nejdříve cestovali do Studené, odtud do Světlé a dále po svých až na vrchol Javořice. Poté sestoupili do Řásné a Telče. Zde navštívili zámek, připletli se k natáčení pohádky a statečně se utkali s obří pizzou. Nakonec všichni šťastně dorazili domů.


Westernový den (22.6.2009)

Žáci devátého ročníku si pro své spolužáky z druhého stupně připravili "Westernový den". Účastníci měli za úkol nasbírat co nejvíce drahých kamenů, propašovat je přes hranici a snažit se je výhodně prodat. Utržené peníze mohli "kamenokopové" utratit v kasinu, dále za pěkné tetování, návštěvu věštírny nebo za domácí moučník. Pokud se dostali do finanční tísně, mohli další peníze získat prací přidělenou na úřadu práce. Celá akce se opravdu vydařila!

Všemocní - komiks 8. ročníku (VI. 2009)

Osmáci se pustili do komiksu. Není to snadné, i když jde o tzv. lehký žánr! ;-) Museli vymyslet, o čem to bude, jaké postavy příběh zalidní, jaké budou jejich charaktery a zvláštnosti, vše nakreslit, převést do počítače... Doufejme, že po prázdninách se dočkáme pokračování.


Lehkoatletické závody v Dačicích II (17.6.2009)

Malý Štít, lehká atletika tentokrát pro žáky prvního stupně.

Výlet prvního stupně (16.6.2009)

Děti z prvního stupně se na výlet vydaly do Žirovnice. Na zámku je nečekala tradiční výstava květin, ale komponovaný pořad o ... To jistě poznáte z fotografií.


Výlet 9. ročníku (16.6.2009)

Tohoto dne jsme jeli dobýt Prahu. Naplánovaný program byl splněn, počasí nám bylo nakloněno, cestování k naší radosti bez potíží. Že jsme byli opravdu spokojeni, poznáte sami z následujících obrázků. (Za fotografie děkujeme sl. J.Cvrčkové.)


Atletická všestrannost (11.6.2009)

Osm žáků z prvního stupně naší školy soutěžilo ve skoku dalekém, v běhu na 50 metrů a hodu míčkem. Všechny děti podaly pěkné výkony a umístily se na celkovém sedmém místě z jedenácti přítomných škol.


Lehkoatletické závody v Dačicích (11.6.2009)

Na tradiční Štít se do Dačic vydali nejenom naši závodníci, ale i ostatní žáci druhého stupně (ti šli jednu cestu pěšky), a tak všichni předvedli sportovní výkon.


Školní družina - hra s barvou (9.6.2009)


Exkurze v keramické dílně (V. 2009)

Ve dnech 7. a 28. května děti z keramického kroužku opět navštívily keramickou dílnu Vladimíry Vávrů v Dačicích, aby dokončily své výrobky – nabarvily je glazurami. Později se pokoušely o točení na hrnčířském kruhu. Ukázky jejich snažení i hotových výrobků nabízí následující fotografie.


Výlet mateřské školy (25.5.2009)

Děti z naší mateřské školy se vypravily na výlet. Společně se svými učitelkami a rodiči se vydaly do ZOO v Jihlavě. V autobuse cestovaly i děti z MŠ Písečné.

Již týden před návštěvou ZOO se děti připravovaly - učily se názvy  zvířat, jak vypadají, kde žijí...  Celá akce se velmi vydařila.


Den dětí - 2. stupeň (1.6.2009)

Devátý ročník připravil pro ostatní žáky druhého stupně program ke Dni dětí. Bohužel, počasí rozhodlo jinak, a tak musel nastoupit náhradní plán v podobě turnaje ve florbalu a kopané. Mezi účastníky jistě nepřehlédnete ani tu úplně nejmenší.


Fotografování v MŠ (28.5.2009)

I naši nejmenší se na závěr roku fotografovali. Můžete se podívat na různé záběry obou tříd.

Projekt "Veselá abeceda" (28.5.2009)

Děti z 1. ročníku měly připravený projektový den "Veselá abeceda". Vařily písmenkovou polévku, z těsta tvarovaly a pekly písmenka. Skládaly slova ze slabik, vybarvovaly a modelovaly písmenka, četly čarodějná slova. Projekt se vydařil.


Projekt Afrika (V. 2009)

Žáci 6. ročníku se vydali do Afriky. I když jen v rámci projektu v zeměpisu a výtvarné výchově. Zajímavou formou si ověřili, co vše se o kontinentu naučili, co si zapamatovali a dokázali zpracovat výtvarnou technikou.


Beseda se včelařem (26.5.2009)

Pan Bauer, včelař z Panenské, navštívil žáky 6. ročníku, aby je seznámil se základy včelařství. Tato akce má již několikaletou tradici, stejně jako návštěva našich žáků ve včelínech pana Bauera v Panenské. Děkujeme za poutavou přednášku i besedu.

Fotografování tříd (V. 2009)

Ke konci školního roku patří i fotografování. My jsme se tentokrát nejenom vyfotili, ale mistr kameník nám rovnou vytesal i reliéfy jednotlivých tříd. ;-)

a ještě


15.05.2009

Beseda s Policií ČR (12.5.2009)

Policisté ze slavonického oddělení zjišťovali formou kvízu, co vědí žáci o povinném vybavení cyklisty, k čemu slouží pouta a obušek, co "umí" alkoholtester a pod. Děti mohly pokládat i dotazy.

Dopravní soutěž mladých cyklistů (14.5.2009)

Do Dačic vyjelo 8 žáků 5. a 8. ročníku. Absolvovali jízdu zručnosti, teoretickou i praktickou zkoušku pravidel silničního provozu a poskytnutí první pomoci.

Fotbalový pohár v J.Hradci (14.5.2009)

Turnaje žáků 1. - 3. ročníků v minikopané se zúčastnilo 12 družstev z celého okresu. Za velmi nepříznivého počasí jsme vyhráli skupinu a postoupili do finále, kde jsme vybojovali krásné 3. místo.


12.05.2009

Projekt "WV" - webvizitka 7. ročník (III.-IV.2009)

Sedmáci dostali za úkol natočit a sestříhat video, upravit fotografii, popř. vymyslet kratičký text. O co šlo? Na videu se dozvíte, co mají rádi a co ne, jaké jim chutná jídlo, která skupina, kniha... je jejich oblíbená. Na fotografii pak některou z těchto skutečností zachytili, v případném textu popsali. Úplná vizitka! Jenže to má háček, možná i více háčků. Chtěli jsme použít humor, ironii, sebeironii... Kdo ví, co je tedy v těch WV pravdivé. ;-)

pozn.: Pozor! Stránky "WV" mohou být plné pravd, polopravd, pololží, lží (1/4pravd, 1/4lží, 1/8pravd...), mystifikací...

několik videí zatím chybí


29.04.2009

Missák druhého stupně (27.4.2009)

Deváťáci zorganizovali povedenou akci: volbu missáka. Soutěžící to neměli lehké - museli prokázat své vědomosti: např. kvízová soutěž, znalost seriálů, dovednosti: přebalování mimina, promenáda, fyzické cvičení atd... Náš missák je nejenom krásný, ale i chytrý a šikovný! ;-)

Den Země - projekt prvního stupně (28.4.2009)

Den naší Matičky oslavily děti orientačním závodem v přírodě, při kterém plnily řadu úkolů, např.: poznávání rostlin, správné třídění odpadů, chování v přírodě, luštění křížovky, hod na cíl, čtení morzeovky... Vítěze určil čas a trestné body - odměna byla sladká!


28.04.2009

Malování polštářů (27.4.2009)

Žáci z prvního stupně, kteří projevili zájem, si namalovali svůj povlak na polštář. Využít mohli již hotové šablony, nebo si šablonu vyrobit svou, malovat mohli i "od ruky".

►►► Akci si můžete prohlédnout i ve videogalerii. Více zde.

Cestovní kancelář - projekt 5. ročníku (IV.2009)

V rámci výuky vlastivědy založili páťáci 4 cestovní kanceláře. Jejich projekt měl za cíl vytvořit nabídkové katalogy pro zájezdy v ČR, stanovit jejich ceny, program, získat klienty a zájezd vyúčtovat. Děti musely nejenom vyhledat a zpracovat mnoho informací, ale také své snažení "prodat" - zájemci v aukčním dopoledni byli spolužáci, vyučující a vychovatelky. Žáci projevili velkou samostatnost a odpovědnost.


23.04.2009

Úpravy videa - 7. ročník (II.2009)

Sedmáci natočili kratičký gag - jejich dalším úkolem je video sestříhat a upravit. Odstraní nadbytečné části, přidají přechody, efekty a titulky.

Uvidíme, co se zde "do roka a do dne" objeví. ;-)

Zatím se podívejte na původní video (ze cvičných důvodů obsahuje i záběry, které do gagu nepatří, právě ty musí být odstraněny).

23.4.2009 - přidáno upravené video

Více zde.


15.04.2009

MŠ poprvé na zahradě (15.4.2009)

Naši nejmenší se po zimě poprvé vydali na zahradu. Vyzkoušeli lávku, houpačku, koníky, zakopali s míčem, projeli na koloběžce, poseděli pod slunečníkem...

Velikonoce v animagalerii (15.4.2009)

Podívejte na zdobení vajíček v animagalerii. Doplněno: 8. ročník


8.04.2009

Velikonoční dílna - první stupeň (8.4.2009)

Děti z prvního stupně vyráběly pod vedení vyučujících a vychovatelek velikonoční předměty, které byly určeny pro vytvoření sváteční atmosféry jejich domovů.

Na posledních pěti fotografiích si můžete prohlédnout výrobky z MŠ a žáků 9. ročníku.

Velikonoční turnaj - první stupeň (27.3.2009)

Vlastně bychom měli správně napsat velikonoční překážková dráha. Obsahovala řadu stanovišť, kde děti musely zvládnout různá nářadí (hrazda, kruhy...), dovednosti (slalom, skok přes švihadlo...), předvést svou fyzickou výkonnost (sed-leh, žebřiny...). Celkový čas a trestné body stanovily z každé třídy trojici nejlepších.


27.03.2009

Výuka na druhém stupni (27.3.2009)

Zašli jsme se do výuky podívat na žáky druhého stupně.

Výuka na prvním stupni (27.3.2009)

Začala druhá hodina a my se pilně učíme!

MŠ - hrajeme si (27.3.2009)

Děti z mateřské školy jsme v obou třídách navštívili v době, kdy si hrály a také se chystaly na dopolední svačinku.

Výzdoba ve škole (27.3.2009)

Podívejte se na výtvory žáků prvního i druhého stupně.

Školní jídelna - svačina (27.3.2009)

Žáci naší školy mohou odebírat svačiny, které připravují paní kuchařky ve školní jídelně v rámci doplňkové činnosti.

Přijetí na SŠ; Referáty žáků 6. a 7. ročníku (27.3.2009)

Možná jste zaregistrovali, že na webu žáků 9. ročníku přibylo několik příspěvků: žačka 9. ročníku popisuje čekání na zprávu, zda byla přijata na vybranou střední školu; žáci 6. a 7. ročníku přidali několik krátkých referátů.


10.03.2009

Den požární bezpečnosti - exkurze u HZS Dačice (13.3.2009)

Žáci prvního stupně se vydali do Dačic, aby se zúčastnili akce u HZS. Zhlédli ukázky výzbroje i výstroje, sami si vyzkoušeli, jaké je to navléci na sebe hasičský oděv, přilbu a další součásti výstroje. Akce se vydařila, jen by příště mohlo panovat lepší počasí!


10.03.2009

Mexiko - pořad Agentury Pohodáři (10.3.2009)

Žáci druhého stupně navštívili pořad o Mexiku, který pro ně připravili Pohodáři z Pelhřimova. Hodinu a půl vyplnilo povídání, fotografie, video. Fotografie zachycují spíše naše "cestovatele" než ty pelhřimovské (ve tmě se špatně fotí).


2.03.2009

Karneval ve školní družině (27.2.2009)

Tradiční masopustní karneval proběhl ve školní družině. Děti z obou oddělení se shromáždily v tělocvičně, kde na ně čekaly hry, soutěže, tanec, občerstvení... Akce se vydařila a všichni účastníci, ať už maskovaní nebo v "civilu", byli velmi spokojení.


25.02.2009

Sportovní den druhého stupně (25.2.2009)

Devátý ročník připravil pro ostatní žáky druhého stupně sportovní den. Dívky se utkaly ve florbalu (vypadá to, že tenhle sport u našich žaček nahrazuje dříve tradiční přehazovanou) a chlapci v kopané.


23.02.2009

Soutěž v recitaci - 2. až 5. ročník (23.2.2009)

Podívejte se na fotografie ze školního kola recitační soutěže. Z nejlepších účastníků budou vybráni reprezentanti naší školy pro okresní kolo v J.Hradci.


20.02.2009

Jmenovky - 8. a 9. ročník (20.2.2009)

Žáci si mohli vyrobit jmenovku dle svého uvážení. Osmáci se rozhodli, že si každý navrhne svou vlastní, v devítce zvolili jednotný vzhled lišící se pouze barvou u chlapců a děvčat. Součástí každé jmenovky je fotografie.

Úpravy videa - 7. ročník (II.2009)

Sedmáci natočili kratičký gag - jejich dalším úkolem je video sestříhat a upravit. Odstraní nadbytečné části, přidají přechody, efekty a titulky.

Uvidíme, co se zde "do roka a do dne" objeví. ;-)

Zatím se podívejte na původní video (ze cvičných důvodů obsahuje i záběry, které do gagu nepatří, právě ty musí být odstraněny). Přidáno upravené video.

Více zde.


03.02.2009

Ukázka práce keramického kroužku

Na fotografiích vidíte výrobky, které děti z keramického kroužku vytvořily během 1. pololetí. Většinu z předmětů použily jako vánoční dárky pro rodiče a prarodiče.

Animace - pololetní vysvědčení (I.2009)

Námětem práce v GIF Animátoru bylo pololetní vysvědčení. Odměna či trest měly být v duchu pohádek, bájí nebo pověstí. Ne vždy se to povedlo, třeba i z toho důvodu, že nelze vše v televizi považovat za pohádku, i když se to tak tváří.


29.01.2009

Referáty na webu devítky (21.1.2009)

Referáty 8. ročníku přidány 29.1.2009.


23.01.2009

Zápis do  prvního ročníku (23.1.2009)

Podívejte se na fotografie z velkého dne našich předškoláčků. Děti předvedly, jak umí počítat, kreslit, recitovat básničku, vyprávět  o obrázcích a mnoho dalšího. Odměnou jim bylo zapsání do opravdové školy a dárky (vyrobené dětmi ve školní družině pod vedením p.vychovatelky Rosolové). V září se těšíme na shledanou!


21.01.2009

Referáty na webu devítky (21.1.2009)

Na webu žáků 9. ročníku si můžete přečíst různé referáty, které žáci 8. a 9. ročníku zpracovali pomocí Internetu. Okruhy byly poměrně široké (např. Internet v běžném životě, internetová rádia aj.). Žáci pracovali ve dvou až čtyřčlenných skupinkách. Internet až příliš svádí k metodě "Ctrl+C - Ctrl+V" a na některých referátech to bylo (je) znát.

Ostatně posuďte sami.

poznámka: referáty osmáků přibudou později, u všech bude jako autor značka Host(é) - referáty přidány 29.1.2009


13.01.2009

Návštěva dětí z MŠ v prvním ročníku (12.1.2009)

Předškoláčci z MŠ Báňovice a naší MŠ se vydali navštívit své o rok starší kamarády v prvním ročníku. Děti zažily atmosféru školní hodiny, vyzkoušely si své dovednosti, navštívily tělocvičnu - a už se těší k zápisu.


05.01.2009

Sportovní dopoledne prvního stupně (5.1.2009)

Po první vyučovací hodině vyrazily děti z prvního stupně do tělocvičny na novoroční sportovní turnaj. Utkaly se v trojboji: leh-sed, skok z místa a hod plným míčem. Žáci, kteří právě nesoutěžili, mohli hrát vybíjenou. Na vítěze jednotlivých kategorií čekal diplom a sladká odměna.


22.12.2008

Vánoční dárky (XII.2008)

V hodinách informatiky připravili žáci 7. - 9. ročníku dárek pro své třídní učitelky - kalendáře pro rok 2009. Každý musel vymyslet, jak pojedná odpovídající měsíc, poté se vše nafotilo a v PC dotvořilo. Uvidíte malý náhled jednoho úplného kalendářového listu a dále obrázky, které jednotlivé měsíce doprovázely.

Více zde.

Beseda s veterinářem (18.12.2008)

Žáci druhého stupně strávili hodinu příjemnou besedou s jemnickým veterinářem MVDr. L.Kadlecem; besedovalo se na téma péče o domácí zvířata.


21.12.2008

Vánoční pásmo a trh (17.12.2008)

Přidáno video (zde).


20.12.2008

Vánoční besídka druhého stupně (19.12.2008)

Jednou z důležitých akcí, které připadají mezi tradiční povinnosti deváťáků, je zorganizování vánoční besídky pro žáky druhého stupně. Besídka je i příležitostí pro naše bývalé žáky, aby nás navštívili (jejich vzkazy si můžete přečíst na webu žáků 9. ročníku).


17.12.2008

Vánoční pásmo a trh (17.12.2008)

Děti z prvního stupně nacvičily pro své rodiče a spolužáky krásné pásmo plné říkadel, koled a zpěvů, následovala divadelní hra z časů narození Ježíška. Na trhu si mohli návštěvníci koupit výrobky dětí z prvního stupně.

Přidáno video (zde)

Vánoční besídka ve školní družině (16.12.2008)

Děti z obou oddělení ŠD se sešly u stromečku, aby se pobavily a rozbalily se dárečky od Ježíška.

Vánoční sportovní turnaj (16.12.2008)

6áci druhého stupně se utkali ve sportovním klání - dívky hrály florbal, chlapci kopanou.

Vánoční besídka v mateřské škole (16.12.2008)

Přidáno video (zde) a přidáno několik fotek z besídky pro rodiče (zde).


16.12.2008

Vánoční dílna, zdobení stromku v PC učebně (15.12.2008)

Žáci z prvního a druhého stupně vyráběli předměty určené jako vánoční dárky. V počítačové učebně se zdobil stromeček, ozdoby vznikly v počítači, návrh se poté vytiskl na papír a zalaminoval.

Vánoční besídka v mateřské škole (16.12.2008)

Tradiční vánoční besídka měla letos výjimečného hosta - mezi děti zavítal Ježíšek. Nejdříve zhlédl krásné vánoční pásmo plné písniček, říkadel, her a koled, poté každému dítěti předal dárek a rozloučil se. Na děti ještě čekalo rozbalování společných dárků, se kterými si pak všechny hrály. Besídka se velmi vydařila, zítra ji děti předvedou svým rodičům.

  Přidáno video (zde) a přidáno několik fotek z besídky pro rodiče (zde).


04.12.2008

Zimní výzdoba školy a družiny (XII.2008)

Přidáno video (zde).


05.12.2008

Mikulášská nadílka (5.12.2008)

Ani letos neopomněl svatý Mikuláš v doprovodu bytostí andělských i pekelných navštívit naši školu, aby dětem nadělil dobroty, případně promluvil do duše. Čerti nakonec s sebou nikoho neodnesli, i když pár jedinců mělo namále... ;-)

Celou akci zachytily dva fotoaparáty, a tak se některé situace opakují v jiné variantě.

Již z galerie týkající se výzdoby školy znáte papírového anděla, čerta a sv.Mikuláše v životní podobě - vytvořili je žáci z devátého ročníku, kteří také nadílku tradičně organizovali.

Více si můžete přečíst na webu 9. ročníku.

Návštěva keramické dílny v Dačicích (27.11. a 4.12.2008)
Ve dnech 27. 11. 2008 a 4. 12. 2008 navštívily děti z keramického kroužku keramickou dílnu v Dačicích. Seznámily se s procesem výroby keramického nádobí, vyzkoušely si točení na kruhu, namalovaly si hrneček a naglazovaly svá vlastní dosud vyrobená sluníčka. Všem se exkurze velmi líbila.


04.12.2008

Zimní výzdoba školy a družiny (XII.2008)

Prohlédněte si část výzdoby naší školy a družiny, která je zaměřena k zimě, Vánocům...

Přidáno video (zde).

Pernštejni aneb Renesanční vojenství (4.12.2008)

Již tradičně do naší školy zavítala skupina historického šermu Pernštejni, tentokrát s programem o renesanci. Žáci se dozvěděli, jaká byla doba, jak se válčilo, žilo, jaká byla móda... Největší úspěch sklidilo vytvoření válečného šiku z žáků-"žoldáků".


02.12.2008

Exkurze do SŠTO Dačice (27.11.2008)

Deváťáci se tradičně vydávají na exkurzi do SOUz a Sťřední školy technické a obchodní v Dačicích. Můžete si prohlédnout, jak návštěvu v druhé jmenované škole zachytila naše žačka Michaela.

Více si můžete přečíst na webu 9. ročníku.

Vánoce

Přečtěte si o Adventu a Vánocích (zde).


13.11.2008

Beseda o energii (12.11..2008)

Žáci 6. - 9. ročníku se zúčastnili dvojhodinové přednášky a diskuse na téma energie, její výroba, využití, alternativy a úspory.


11.11.2008

Pěvecká soutěž prvního stupně (10.11..2008)

Žáci pátého ročníku připravili pro ostatní děti z prvního stupně soutěž ve zpěvu "X-faktor". Účastníci byli rozděleni do tří kategorií - 1. a 2. ročník, 3. - 5. ročník, skupiny. Účinkující předvedli písně podle vlastního výběru - od lidových až po moderní. Výkony hodnotila dětská porota za pomoci vyučujících. Ocenění dostali drobné dárky. Celá akce se vydařila.


07.11.2008

Návštěva bývalé žačky (7.11.2008)

Přečtěte si, co nám napsala. (Pro přístup využijte odkaz v levém sloupci "web žáků 9.ročníku".)


3.11.2008

Ovoce a zelenina - Projektové vyučování ve 2. ročníku (X.2008)

Děti pracovaly ve čtyřech skupinách na čtyřech stanovištích. Tvořily plakát, vyplňovaly úkoly v pracovním sešitě, vyhledávaly informace a zapisovaly je do tabulky a poznávaly ovoce a zeleninu po hmatu a chuti. Nakonec si připravily několik ovocných chuťovek.


31.10.2008

Návštěva bývalých žaček a žáků (31.10.2008)

Přečtěte si, co nám napsali. (Pro přístup využijte odkaz v levém sloupci "web žáků 9.ročníku".)

Akce pro seniory (26.10.2008)

Na oblíbené akci pro seniory (pořádá obec) vystupují děti z mateřské nebo základní školy. Tentokrát vystoupení připadlo na žáky ZŠ. Podívejte se, jak jejich vystoupení pro seniory ze S.Hobzí a okolních vsí zachytila naše žačka Michaela se svou D40.


24.10.2008

Trička pro deváťáky (24.10.2008)

Podívejte se, jak žákům 9. ročník sluší jejich trička. (Pro přístup využijte odkaz v levém sloupci "web žáků 9.ročníku".)


17.10.2008

Volba Miss 2008 (14.10.2008)

Zhodnocení akce si můžete přečíst na "devítce".

 

Den zdraví (15.10.2008)

Zhodnocení akce si (opět) můžete přečíst na "devítce", jsou tam i 2 fotografie.


13.10.2008

Web žáků 9. ročníku (13.10.2008)

Dnes jsme rozjeli web, o jehož "náplň" by se měli starat především deváťáci (jistě neodmítnou i pomoc mladších spolužáků). Stránky běžící na školním serveru využívají redakční systém phpRS. Doufejme, že web bude prosperovat. (Pro přístup využijte odkaz v levém sloupci "web žáků 9.ročníku".)


2.10.2008

Nové vybavení zahrady MŠ (2.10.2008)

Sice opožděně, ale nakonec přece se na zahradě MŠ objevily dva nové předměty: lávka a houpačka. Snad počasí ještě dovolí, aby děti nové zařízení vyzkoušely.

 

Výzdoba ZŠ (2.10.2008)

Podívejte se na některé výtvory našich žáků. Děti tak přispívají k výzdobě společných prostor školy.


9.9.2008

Školská rada

Informace o zvolených a jmenovaných členech školské rady. (zde)

22.9.2008

Africké rytmy; Exkurze u hasičů (22.9.2008)

IYASA, skupina hudebně taneční školy ze Zimbabwe, předvedla v sále MěKS Dačice představení plné tance a rytmů Afriky. Druhou část dopoledne vyplnili žáci druhého stupně exkurzí u HZS Dačice.


21.9.2008

Rozvrhy

Po korekcích a zkušebním provozu jsou na web umístěny rozvrhy prvního a druhého stupně.


8.9.2008

Sportovní den (5.9.2008)

Na pátek připravili deváťáci pro ostatní žáky druhého stupně tradiční sportovní den. Dívky hrály na místních kurtech přehazovanou, chlapci se na fotbalovém hřišti utkali v kopané.


1.9.2008

První den ve škole - 1. ročník (1.9.2008)

Dnes jsme ve škole přivítali naše prvňáčky. Doufáme, že se jim bude u nás líbit! Také všichni zdravíme spolužáka, který musel první den zůstat nemocný doma.

První den v MŠ - nové prostory (1.9.2008)

Od 1.9.2008 má naše MŠ navýšenu kapacitu na 40 žáků. Prvních osm snímků ukazuje nové prostory školky.

Prázdniny ve školním roce 2008-2009

Podívejte se, kdy a jaké prázdniny nás čekají. =>